NEN publiceert rapport standaarden smart grid

Het Nederlandse normalisatie-instituut NEN heeft de eerste editie gepubliceerd van de ‘Smart grid standardization roadmap’: IEC/TR 63097:2017. Dit technisch rapport beschrijft het smart grid en heeft als doel een set van richtinggevende principes vast te leggen. Experts verantwoordelijk voor het specificeren, ontwerpen en implementeren van een slim energiesysteem kunnen hier gebruik van maken.

Het rapport IEC/TR 63097 geeft een overzicht van de belangrijkste onderdelen van een smart grid en helpt gebruikers de relevante standaarden te selecteren. In deze eerste versie ligt de focus op elektriciteitssystemen en is niet gekeken naar gas- en warmte-systemen. Nieuwe ontwikkelingen worden in komende versies opgenomen.

Het document is opgesteld door de IEC Systeemcommissie Smart Energy met ondersteuning van het NEC Smart Grids Platform.

Wie als belanghebbende partij wil meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied of informatie over dit rapport wil ontvangen, stuurt een e-mail naar EV@nen.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zolang er in de praktijk nog heel veel 'slimme' meters zijn die foutieve meterstanden doorgeven zal de weerstand bij de burgers over dit initiatieven niet onaanzienlijk zijn. Dat de branche hier zelf wel behoorlijk veel behoefte aan heeft is vrij duidelijk. Maar zij zal zich vooralsnog moeten beraden op hoe zij hier in de praktijk mee omgaat en dit aan haar klanten uitlegt. Het is dan ook raadzaam om de suggesties en adviezen van haar klanten zwaar mee te laten wegen bij de plannen in de nabije toekomst.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-11T11:29:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.