Managed hosting door True

Oracle neemt cloudbedrijf Aconex over

 

samenwerking

Oracle neemt het Australische bedrijf Aconex over voor 1,2 miljard dollar, iets meer dan één miljard euro. Aconex is gespecialiseerd in het laten samenwerken van teams aan bouwprojecten.

Met de Aconex-cloudoplossing kunnen alle actoren die betrokken zijn bij de constructie van een gebouw gemakkelijk samenwerken, denk aan architecten, werfleiders en toeleveranciers. De software wordt in meer dan zeventig landen ingezet en gebruikt door ruim zeventigduizend partijen.

Oracle had zelf al een product in deze niche (Oracle Construction & Engineering Cloud) om plannen, schema’s en agenda’s rond grote constructiewerken uit te wisselen. Samen moet die een end-to-end-aanbod vormen voor project management en oplevering, waardoor klanten effectief gebouwen kunen plannen, bouwen en uitbaten, zo zegt Oracle.

De overname is nog niet helemaal afgerond, want de mededingingsautoriteiten moeten er nog hun goedkeuring over geven. Ook de aandeelhouders hebben er nog niet over gestemd, maar de raad van bestuur van Aconex beveelt unaniem aan om de transactie goed te keuren, aldus Oracle. Volgens Aconex-ceo Leigh Jasper is Oracle ook een zeer geschikte partner die zijn bedrijf goed aanvult qua visie, producten, mensen en regio’s.

De overname moet rond zijn in de eerste helft van volgend jaar.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6266820). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.