Managed hosting door True

Oracle neemt cloudbedrijf Aconex over

samenwerking

Oracle neemt het Australische bedrijf Aconex over voor 1,2 miljard dollar, iets meer dan één miljard euro. Aconex is gespecialiseerd in het laten samenwerken van teams aan bouwprojecten.

Met de Aconex-cloudoplossing kunnen alle actoren die betrokken zijn bij de constructie van een gebouw gemakkelijk samenwerken, denk aan architecten, werfleiders en toeleveranciers. De software wordt in meer dan zeventig landen ingezet en gebruikt door ruim zeventigduizend partijen.

Oracle had zelf al een product in deze niche (Oracle Construction & Engineering Cloud) om plannen, schema’s en agenda’s rond grote constructiewerken uit te wisselen. Samen moet die een end-to-end-aanbod vormen voor project management en oplevering, waardoor klanten effectief gebouwen kunen plannen, bouwen en uitbaten, zo zegt Oracle.

De overname is nog niet helemaal afgerond, want de mededingingsautoriteiten moeten er nog hun goedkeuring over geven. Ook de aandeelhouders hebben er nog niet over gestemd, maar de raad van bestuur van Aconex beveelt unaniem aan om de transactie goed te keuren, aldus Oracle. Volgens Aconex-ceo Leigh Jasper is Oracle ook een zeer geschikte partner die zijn bedrijf goed aanvult qua visie, producten, mensen en regio’s.

De overname moet rond zijn in de eerste helft van volgend jaar.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-19T10:37:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.