Centric investeert in dronebedrijf Sky Survey

drone in haven

Ict-dienstverlener Centric en advies- en ingenieursbureau Antea Group investeren in het Nederlandse dronebedrijf Sky Survey. Samen met die specialist in dronetoepassingen voor inspecties van industriële installaties, infrastructuur en de openbare ruimte, worden diensten ontwikkeld. Die diensten kunnen Centric en Antea vervolgens aanbieden aan hun klanten.

De investering komt van CAG Ventures, een investeringsbedrijf dat door de ict-dienstverlener en het ingenieursbureau is opgezet en met de investering in Sky Survey zijn eerste investering doet. 

'De samenwerking met Sky Survey vergroot de mogelijkheden voor onze klanten’, vertelt Erik Deuring, projectmanager assetmanagement bij Antea Group. Hij vervolgt: 'Met Sky Survey zetten we een volgende stap in de ontwikkeling van dronetechnologie. Drone-inspecties van bruggen en windmolens zijn veiliger, sneller en goedkoper. Daarnaast biedt de met drones verzamelde data veel meer inzicht in de openbare ruimte.'

Volgens de betrokken bedrijven zijn drones veiliger en kostenefficiënter dan veel middelen die nu gebruikt worden zoals: hoogwerkers, steigerconstructies en abseilende inspecteurs. 'Een windmolen is korter buiten bedrijf en een brug blijft tijdens inspectie gewoon voor verkeer toegankelijk. Drones maken scherpe foto en video beelden en doen in combinatie met sensortechnologie bijvoorbeeld razendsnelle hoogtemetingen over heel grote oppervlaktes', lichten ze in een gezamenlijk persbericht toe.

 

Sky Survey

Sky Survey levert op dit moment allerlei dronediensten voor inspecties aan installaties, gebouwen en infrastructuur boven land en zee (onshore, offshore). Het bedrijf beschikt over gebrevetteerde dronepiloten en is in het bezit van de juiste ontheffingen om met de drones te mogen vliegen. Het bedrijf is door zijn specialistische achtergrond ook betrokken bij het opstellen van wet- en regelgeving rondom het gebruik van drones in de openbare ruimte. Het bedrijf vliegt met de Inspire 1 en de Falcon 8 in configuraties die volledig zijn toegespitst op videoinspectie.

Volgens de directeur van Sky Survey, Jesse Don, biedt de participatie van Antea Group en Centric (CAG Ventures) de mogelijkheid om nieuwe product-marktcombinaties aan te bieden. 'We hebben aanvullende expertises en onze bedrijfsculturen passen goed bij elkaar. We verwachten met onze samenwerking de afzetmarkt voor commerciële drone-operaties enorm te vergroten.‘

CAG

CAG Ventures richt zich op startups en jonge ondernemingen die kennis, kapitaal en toegang tot een groot klantennetwerk zoeken. Het idee is dat de samenwerking met start-ups en scale-ups nieuwe producten en markten ontwikkelt én het innoverend vermogen versnelt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-09T09:51:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.