Managed hosting door True

Fujitsu zet ambtenaren Almere in de cloud

Ict-dienstverlener levert virtuele werkplekken in nieuw contract met gemeente

De gemeente Almere en Fujitsu brengen een toost uit op het nieuwe contract.

De gemeente Almere en Fujitsu hebben een nieuw meerjarig contract getekend voor werkplekdienstverlening. Daarbij gaat het Japanse it-bedrijf er de komende jaren voor zorgen dat 1800 medewerkers van de gemeente gaan werken in een private hybride cloudomgeving. De gemeente sloot in 2013 een vierjarig contract met de ict-dienstverlener voor de werkplek- en rekencentrumdiensten.

Beide partijen hebben ervoor gekozen het contract voor meerdere jaren te verlengen. De gemeente Almere gaat daarbij naar volledig virtuele werkplekken die op ieder gewenst moment en vanaf iedere locatie te benaderen zijn.

De gemeentelijke organisatie beschikt over ongeveer 2400 werkplekstations in het stadhuis en de buitenlocaties van de gemeente Almere. De toekomstige werkplek van de gemeente Almere, met de projectnaam Werkplek 2020, zal hybride datacenteroplossingen ondersteunen en eenvoudig te verplaatsen zijn naar een andere omgeving. Volgens Fujitsu ondersteunt de virtuele werkplek zowel intern als extern diverse samenwerkingsmogelijkheden. Het aantal virtuele werkplekken zal naar behoefte op- en af te schalen zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-18T11:18:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.