Managed hosting door True

Simac koopt ict-adviesbedrijf Aranea

Pand Simac

Ict- en technisch dienstverlener Simac uit Veldhoven neemt strategisch ict-adviesbureau Aranea uit Den Bosch over. Binnen de groep van Simac-bedrijven blijft Aranea een eigen bedrijf. Volgens Simac-ceo Eric van Schagen speelt Simac met de overname in op de groeiende vraag naar strategische ict-adviezen van klanten.

(Van links naar rechts): Eric van Schagen en Michael van Kasteren (Simac) en Robbert Vriens, Aad van den Boogaart en Roeland Ravesteijn (Aranea) toosten op de overname.

Simac zegt met de overname van Aranea ruim vijfentwintig jaar business it-advies in huis te halen. Ook de locatie in Den Bosch, waar het bedrijf sinds begin 2018 is gehuisvest in het voormalige fabriekspand van De Gruyter Fabrieken, speelt mee. ‘Hierdoor verwachten wij extra mensen aan ons te kunnen binden’, stelt Van Schagen.

Het overgenomen adviesbedrijf telt dertig consultants en ziet groeikansen doordat het directe toegang krijgt tot het Simac-netwerk. De van oorsprong technische consultants van Aranea zijn in de loop van de tijd geëvalueerd in de  richting van advieswerk over mensen en processen waarbij techniek centraal staat, stelt Simac.  

Aranea adviseert onder andere gemeenten, zorginstellingen en bedrijven over zaken als digitalisering, data-analyse, ict-architectuur, cloudcomputing en IoT. Het is in 1991 opgericht en werkt vanuit Den Bosch. Aranea verhuisde in januari 2018 naar De Gruyter Fabriek in Den Bosch. In dat pand dat gerekend wordt tot het industriële erfgoed van de Brabantse hoofdstad zijn inmiddels meer dan 180 bedrijven gevestigd. Het gaat vooral om bedrijven in de ict- en creatieve industrie.

Simac

Simac is werkzaam op het gebied van informatietechnologie en industriële elektronica. Het bedrijf is gestart in 1971 door een voormalig medewerker van Philips. Er werken op dit moment ruim 1100 mensen verdeeld over verschillende vestigingen en werkmaatschappijen in Nederland, België, Luxemburg en Tsjechië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-15T17:02:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.