Medicom komt als beste uit bus in HIS-onderzoek

Studie gehouden door Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV)

medische afspraak

Medicom van Pharmapartners Huisartsenzorg is net als twee jaar geleden gekwalificeerd als het beste huisartseninformatiesysteem (his). De notering volgt op een periodiek onderzoek van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

HIS-onderzoek

Meer informatie over het HIS-onderzoek van LHV staat hier.

Op de thema’s e-health en gegevensuitwisseling voldoet het Medicom-systeem zelfs als enige huisartseninformatiesysteem (his) aan alle 62 criteria. Twee jaar geleden realiseerde Medicom ook de hoogste score in het his-onderzoek. Op het gebied van e-health en gegevensuitwisseling handhaaft Medicom de maximale score.

Suzanne van Aarle, manager sales & marketing bij Pharmapartners Huisartsenzorg, constateert dat alle huisartsensystemen over de gehele breedte hoger scoren dan twee jaar geleden. Dat versterkt volgens haar de eerstelijnszorg ict op landelijk niveau en is ook nodig gezien de ambities van de partijen in de eerstelijnszorg op het gebied van domein-overstijgende samenwerking en het versterken van de positie van de patiënt.

‘Doordat wij de benodigde basisfunctionaliteit voor e-health al in een eerder stadium hebben gerealiseerd, kunnen wij de focus leggen op het uitbreiden en verbeteren daarvan’, licht Van Aerle toe.

Pharmapartners heeft met Mijngezondheid.net, met 1,3 miljoen gebruikers, een van de succesvolste patiëntenportalen. Deze is geïntegreerd met Medicom en het apotheekinformatiesysteem Pharmacom. Daarbij is nu de app Medgemak gelanceerd, die het gebruiksgemak voor patiënten verder moet vergroten. Van Aerle: ‘Eerst voor de apotheek en binnenkort volgt de functionaliteit voor communicatie met de huisarts. Met Mijngezondheid.net zijn we prima voorgesorteerd op het ontwikkelen van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving.’

Aanvullende ondersteuning

"Medicom scoort hoog met koppelingen met alle keteninformatiesystemen"

Naast de score op het his-referentiemodel heeft de LHV een overzicht gepubliceerd van de aanvullende ondersteuning die de verschillende systemen bieden. Medicom scoort daarin hoog met onder meer Medicomsmart voor beslisondersteuning en casefinding, koppelingen met alle keteninformatiesystemen, inzage in de (beeld)diagnostiek van het ziekenhuis, ondersteuning van wetgeving op het gebied van informatiebeveiliging en privacy (AVG),. Ook scoren ze met vergaande samenwerking met andere huisartsen en apotheken binnen het lokale Pharmacom/Medicom-samenwerkingsverband en het Medicom Zorgplein, dat de huisartsen kan verbinden met partijen waarmee zij willen samenwerken in de regio.

Over PharmaPartners

Pharmapartners biedt samenwerkende zorgverleners en patiënten sinds veertig jaar geïntegreerde zorgsystemen die toegang geven tot actuele en complete (patiënten)informatie. Het maakt onderdeel uit van Total Specific Solutions (TSS), dat weer bestaat uit gespecialiseerde ict-bedrijven met een focus op een specifieke expertise of marktsector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-19T13:56:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.