Huisartsen starten kennisplatform over digitalisering

Mobiele zorg m-health

Twee huisartsen en een medisch ingenieur ontwikkelen een kennisplatform voor huisartspraktijken die zoeken naar informatie over digitalisering. Hun Maarnse bedrijf Spindok werkt daarvoor sinds kort samen met softwarehuis Wididi uit Zwijndrecht.

Het kennisplatform wordt gebaseerd op de zogeheten ICT-Ladder, die Spindok eerder ontwikkelde in opdracht van de belangenorganisatie voor huisartsen LHV Kring Midden-Nederland. Het blijkt dat veel huisartsen worstelen met digitalisering van hun praktijk en met de aanstaande wettelijke verplichtingen van elektronische gegevensuitwisseling met andere zorgverleners en met cliënten.

Spindok schakelt Wididi in voor de technische realisatie van het platform. Dit it-bedrijf bouwt een portal waarin huisartsen maatwerkoplossingen krijgen aangeboden voor digitale vraagstukken.

Benchmarks

De portal beschrijft en visualiseert hoe huisartspraktijken de inzet van ict naar een hoger niveau krijgen. Zo worden er benchmarks in opgenomen en kunnen ze online een quickscan uitvoeren. Ook biedt het platform de mogelijkheid om een rapport te laten samenstellen.

Wididi is een leverancier die zich toelegt op de ontwikkeling van software voor information management, workflow management en digiconsults. Het bedrijf heeft een vestiging in Zwijndrecht en in Londen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-15T17:11:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.