Aareon investeert in Amsterdams proptech-bedrijf

Startup Osre is actief in vastgoedmarkt

Investering

Aareon heeft een belang van 19 procent verworven in het in Amsterdam gevestigde proptech-bedrijf Osre. Aareon is een Europese leverancier van systemen en adviesdiensten voor de vastgoedsector. Osre maakt verkoop – en verhuurtransacties rond onroerend goed efficiënter via zijn digitale platform. Doel van de samenwerking is de software van Osre te integreren in Aareon Smart World en meer voet op de vastgoedmarkten te krijgen.

Het precieze investeringsbedrag is niet bekendgemaakt. Proptech is een technologie die opgeld doet in de vastgoedsector. Het is gericht op de manier waarop we onroerend goed kopen, verkopen en beheren sneller en efficiënter te laten verlopen. Op dat terrein ligt dan ook de expertise van Osre, wiens digitale platform het mogelijk maakt vastgoedtransactieprocessen te automatiseren. Van publiceren en onboarden tot het koppelen van profielen van kandidaat- huurders/kopers en het digitaal tekenen van contracten.

Imad Abdallah, topman bij Aareon, vindt dan ook dat de deelname van zijn bedrijf in Osre past in de strategie van investeren in startups als onderdeel van Aareons internationale groeiverhaal. ‘We werken samen met proptech-bedrijven aan de uitbreiding van onze Aareon Smart World-portefeuille, gericht op  de vastgoedsector en zijn partners. Wij zien Osre als een belangrijke speler in de digitalisering van vastgoedtransacties. Dit speelt vooral in ons groeigebied, de commerciële vastgoedmarkt, een belangrijke rol.’

Jurjen Thomas, ceo van Osre, voegt eraan toe dat de strategische samenwerking met Aareon voor zijn onderneming een stap richting de toekomst is. ‘Wij begeven ons op de markt van digitale vastgoedtransacties in Nederland. Dankzij de samenwerking met Aareon als investeerder kunnen wij verdere groei realiseren en nieuwe markten betreden.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-18T10:05:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.