Minder omzet en winst voor Amerikaanse DXC

De Amerikaanse it-dienstverlener DXC Technology heeft in zijn afgelopen boekjaar minder winst en minder omzet geboekt. Volgens ceo Mike Lawrie is zijn bedrijf klaar voor ‘digitale groei’.

DXC draaide over het hele jaar een omzet van 20,75 miljard dollar, dat is zo’n 4,5 procent minder dan de 21,73 miljard van het jaar voordien. Onder de streep hield het bedrijf daar 1,26 miljard aan over, tegenover 1,78 miljard eerder. In de inkomsten zitten meer dan 350 miljoen dollar aan herstructureringskosten vervat. DXC heeft dit jaar dan ook ongeveer 10.000 werknemers ontslagen, ongeveer zeven procent van zijn totale loonlijst.

In een telefoongesprek met investeerders zei ceo Lawrie dat digitale inkomsten (uit opdrachten voor digitale werkplekken, cloud-applicaties en dergelijke) met meer dan een vijfde gestegen waren. Volgens de topman heeft zijn bedrijf onder meer met een ‘grote luchtvaartmaatschappij’ een zevenjarig contract getekend om met it de operationele kosten in te perken. De opbrengsten daarvan gaan naar een digitale transformatie. In Europa werd een soortgelijke overeenkomst afgesloten met een grote financiële instelling.

‘De digitale inkomsten hebben de daling in de traditionele business helemaal goedgemaakt in het vierde kwartaal’, aldus Lawrie. ‘De balans tussen digitale groei en traditionele afkalving wordt hobbelig in het volgende jaar. Maar deze dynamiek zal uiteindelijk de langetermijngroei van het bedrijf uitmaken.’
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-27T10:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.