MKB Fonds versterkt tech-cluster met Arrix

Participatiemaatschappij MKB Fonds heeft een achtste ict-bedrijf toegevoegd aan haar technologieportefeuille. De Amsterdammers stappen in Arrix, een ict-dienstverlener uit Drachten. De acht bedrijven in de portefeuille werken sinds kort samen onder de naam Futureproof Group.

Arrix is een ict-dienstverlener die zich onder meer toelegt op implementatie van erp-software van Exact, digitale werkplekken met Microsoft 365 en collaboration met Office 365. Het Friese bedrijf biedt ook diensten en producten ter beveiliging van de ict en bewustwording onder medewerkers. De onderneming werd opgericht in 2012.

Particuliere beleggers

MKB Fonds investeert en participeert in mkb-ondernemingen en gebruikt daarvoor geld dat particuliere beleggers beschikbaar stellen. Ongeveer achthonderd beleggers nemen deel in een of enkele van de vier fondsen die MKB Fonds beheert. Bij elkaar bedragen de fondsen ongeveer 55 miljoen euro.

Het tech-cluster van MKB Fonds bestaat naast Arrix uit Joheco Automatisering (Hillegom), De Computerwacht (Bodegraven), Advisor ICT Solutions (Mijdrecht), Xantion (Ede), Desktoptowork (Den Haag), DWE ICT (Eemnes en Heteren) en Managed IT (Nieuwegein). 

De acht ondernemingen werken samen in Futureproof Group. Daarmee verwachten ze elkaar aan te vullen en te profiteren van elkaars specialistische kennis. Ook organiseren ze samen zaken als inkoop, werving, opleiding en productontwikkeling. Gezamenlijk genereren de ict-bedrijven ruim vijftig miljoen euro omzet. Er werken meer dan driehonderd mensen.

MKB Fonds participeert daarnaast via zijn andere drie fondsen in tien andere bedrijven in het mkb.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-17T14:38:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.