‘Blockchain is pilotfase voorbij’

Blockchain vindt meer en meer toepassing in de praktijk. Na tests, pilots en verkenningen zet een toenemend aantal bedrijven en organisaties de stap om de eerste blockchains in productie te nemen.

Wilt u weten wat daarbij de grootste uitdagingen en geleerde lessen zijn? Kom dan naar één van de sessie over blockchain in het onafhankelijke sprekersprogramma van Computable tijdens de ict-beurzen Infosecurity, Data & Cloud Expo op 30 en 31 oktober 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht.

'Blockchain is de pilotfase voorbij’, stelt Arne Rutjes, blockchain-expert bij het Client Innovation Center van IBM Benelux. Tijdens zijn sessie: Praktijkcase: Blockchain bij grote bedrijven deelt hij technische achtergronden, uitdagingen op zakelijk vlak en gaat in op de security van blockchain. Hij vertelt over de grootste overeenkomsten en verschillen tussen de inzet van blockchain binnen sectoren als energie, handelsfinanciering en supply chain.

Ook de opkomst van blockchain in de pensioensector staat op de agenda. Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van blockchain en andere decentrale technologie in de pensioensector?  Hidde Terpoorten, hoofd blockchain bij pensioenfonds APG, vertelt over de theorie, gaat in op ervaringen binnen de pensioensector en demonstreert een toepassing.

Blockchain biedt ook een nieuwe blik op mechanismen als de beveiliging van paswoorden. Rouke Pouw van Hybrix verkent de mogelijkheden van één van blockchain’s gestapelde technologieën: Deterministic Cryptography. Leer hoe deze manier van het beveiligen van data veiliger kan zijn dan huidige alternatieven en kom erachter hoe het al wordt geïmplementeerd.

Kritische noten

Er worden ook kritische noten over blockchain gekraakt. Ict-criticaster en Computable-expert René Veldwijk zal op woensdag 30 oktober 2019 tussen 15.30 - 16.00 uur in het Computable Café zijn ideeën delen Kijk uit met blockchain!

Bekijk hier het volledige seminarprogramma en schrijf je in voor een gratis beursticket en het sprekersprogramma. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-08T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.