Konica Minolta snoeit in Europese vestigingen

Ontslagen

Printer- en beeldspecialist Konica Minolta wil flink snoeien in zijn Europese vestigingen. Vijfhonderd jobs staan op de tocht . Dit naar aanleiding van tegenvallende resultaten bij de groep. De gevolgen voor het personeel in de Benelux zijn nog niet bekend.

De operationele winst bij het Japanse print- en beeldbedrijf is in het derde kwartaal met 87 procent ingezakt tot 45 miljoen euro. De winst voor belastingen kromp bij Konica Minolta zelfs met 95 procent naar 12,5 miljoen euro.

De flink lagere resultaten hebben gevolgen voor de vestigingen in Europa. Vijfhonderd jobs zouden verdwijnen, aldus een mededeling van de Belgische vakbonden, die benadrukken dat het al om de tweede reorganisatie zou gaan in twee jaar tijd.

Bij Konica Minolta in Zaventem zijn althans vorig jaar, zo leren de geregistreerde jaarrekeningen van het bedrijf, ongeveer 250 medewerkers aan de slag. De Nederlandse organisatie is gevestigd in Amsterdam. Daar zijn zo'n 260 medewerkers in dienst. 

Vorig jaar nam Konica Minolta nog het Belgische it-bedrijf Aurelium over, dat een vijftigtal medewerkers telt.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-18T11:17:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.