Rabobank stapt met miljoenen in bij ATS Global

fintech

Rabo Corporate Investments stapt in als minderheidsaandeelhouder van ATS Global uit Haarlem. Hoeveel precies de investeringstak van de Rabobank heeft betaald voor het belang in de leverancier van producten en diensten voor industriële en procesautomatisering wordt niet vrijgegeven. Wel dat het gaat om een miljoenenbedrag in de dubbele cijfers.

ATS Global (voorheen International) adviseert, implementeert en beheert software bij middelgrote en grote ondernemingen wereldwijd, ter ondersteuning van productieprocessen. Klanten zijn voornamelijk te vinden in de voedingsmiddelenindustrie, auto-industrie, luchtvaart, farmacie en chemie. ATS Global werkt met eigen software en die van technologiepartners zoals Siemens.

De procesautomatiseerder is de afgelopen jaren flink gegroeid. De omzet is daarbij elke vijf jaar verdubbeld, tot ruim zeventig miljoen afgelopen jaar. Er werken 1100 man wereldwijd; het bedrijf is actief in zo'n vijfentwintig landen.

ATS Global nam de afgelopen jaren zo nu en dan een ander bedrijf over maar wil nu met steun van Rabo Corporate Investments inzetten op meer overnames om de sterke groei door te zetten. Het bedrijf heeft ook aan een beursgang gedacht en liet zich daarover voorlichten door Euronext. Uiteindelijk koos de automatiseerder toch eerst voor het aantrekken van een investeerder. Het Rabo-fonds levert kapitaal voor de verdere internationale uitbreiding, maar zegt Mike James, niet-uitvoerend voorzitter van het bestuursraad en een van de oprichters van ATS Global: 'Met de Rabobank is een belangrijke stap genomen om binnen 5 tot 7 jaar een beursnotering te krijgen.'

Volgens de Rabobank is er binnen de industrie momenteel grote vraag naar oplossingen voor het digitaliseren van productieprocessen ('smart manufacturing'). ATS Global heeft daardoor de afgelopen jaren een stevige groei doorgemaakt. Om het bedrijf uit te breiden wijst investeringsmanager Thijs Friederich van Rabo Corporate Investments op mogelijkheden zoals de overname van kleinere spelers in de markt, het verder ontwikkelen van het eigen software-aanbod en het realiseren van meer schaal in bepaalde regio’s.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-18T11:35:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.