Investeerder Holland Capital stapt in bij USoft

Hans Canisius is benoemd tot nieuwe algemeen directeur

Softwareleverancier en -dienstverlener USoft heeft Holland Capital als meerderheidsaandeelhouder aangetrokken. Met de investeerder aan boord wil het bedrijf uit Naarden naast organische groei een buy-and-build-strategie inzetten om zijn marktpositie op het gebied van low code voor bedrijfskritische systemen uit te bouwen. Hans Canisius (36), voorheen business consultant bij USoft, is per vandaag algemeen directeur.

USoft richt zich op low code softwareontwikkeling gebaseerd op business rules. De focus ligt hierbij op bedrijfskritische backend-omgevingen, gekenmerkt door kennisintensieve en transactionele systemen. Bij de aanpak van USoft gaat het er eerst om dat de backend systemen stabiel, goed te onderhouden en schaalbaar zijn. Hierop kunnen vervolgens allerhande (low-code) front-end applicaties worden gebouwd. Of het nu gaat om herbouw of nieuwbouw van kernsystemen, klanten kunnen met het low code-platform zelf aan de slag of het gehele proces aan USoft uitbesteden.

Hans Canisius is sinds 2015 business consultant bij USoft en betrokken geweest bij de ontwikkeling van het low code platform. In zijn rol als nieuwe directeur het bedrijf wordt hij verantwoordelijk voor de verdere groei in Nederland en daarbuiten. Volgens Canisius is de eerste golf van low code vooral gericht op apps voor eindgebruikers. Maar met low code kan ook een versnelling in automatisering van de complexe en bedrijfskritische laag achter deze apps worden ingezet. Daar richt USoft zich op.

Groeikansen

Hubert Verbeek, managing partner Holland Capital, voegt daaraan toe: 'USoft bestaat al dertig jaar en bevindt zich in een snelgroeiende, gefragmenteerde markt. Met zijn low code platform weet het bedrijf van toegevoegde waarde te zijn voor organisaties als rijksoverheid, luchtvaart, onderwijs, financiële instellingen en logistieke dienstverleners. We zien USoft als een veelbelovend platform met groeikansen vanuit de techniek en ondersteunende diensten.'

Holland Capital investeert in Nederlandse midden- en kleinbedrijven, waaronder ook uit de ict-sector. Vorig jaar ondersteunde de investeerder bijvoorbeeld de fusie tussen de Microsoft-specialisten Wortell uit Lijnden en Ettu uit Gouda en stak het samen met een aantal private investeerders een aantal miljoenen in de Amsterdamse cybersecurity-expert Dutchsec.

Lees ook het interview met Hans Canisius: USoft zet vol in op low code voor de backend

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-19T09:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.