Accenture doet nu ook aan iot-productontwerp

Overname bureau VanBerlo uit Eindhoven

Innovatie

Accenture heeft productontwerp- en innovatiebureau VanBerlo uit Eindhoven overgenomen. Het ict-concern krijgt hiermee een bureau in handen dat connected oplossingen ontwikkelt voor sectoren als de levensmiddelenindustrie, de gezondheidszorg, verkeer & vervoer, het bankwezen en high-tech. Volgens Accenture komen fysieke producten en digitale diensten steeds meer bij elkaar en haalt het concern daarvoor expertise in huis.

VanBerlo ontwikkelt connected oplossingen met behulp van technologieën als internet of things (iot)-sensoren, artificiële intelligentie en data-analytics. Deze oplossingen voorzien gebruikers van een meer gepersonaliseerd aanbod en meer gemak. Bij het in 1982 opgerichte VanBerlo werken ruim negentig man vanuit studio’s in Eindhoven en Den Haag. Het bedrijf wordt onderdeel van Accenture Industry X.0 voor iot-oplossingen en -diensten.

De overname van VanBerlo vormt een aanvulling op de eerdere overname van de Britse data-analist  Happen – dat ook een team in Amsterdam heeft – in oktober 2019. Ook pleegde Accenture eerder al overnames om zijn Industry X.0-tak te versterken: Nytec, een Amerikaans productinnovatie- en engineeringbedrijf, Zielpuls, een Duits technologieadviesbureau, en Designaffairs, een Duits strategisch designbureau.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-26T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.