Vodafone rondt met VMware uitrol virtueel netwerk af

Vodafone

Telecomoperator Vodafone heeft de uitrol van zijn virtuele netwerkinfastructuur in 21 Europese markten afgerond. De infrastructuur werd opgezet met behulp van VMware.

Met de voltooiing van de werkzaamheden in Albanië heeft Vodafone nu één enkele digitale netwerkarchitectuur voor al zijn Europese markten. Daardoor kan de operator de nieuwe functies veiliger en zo'n veertig procent sneller ontwerpen, bouwen, testen en implementeren. De automatisering draagt ook bij aan het beperken van de hoeveelheid manuele bedienings- en onderhoudsinterventies.

In totaal werd de VMware-apparatuur op meer dan 57 locaties in Europa geïnstalleerd. De cloud-gebaseerde infrastructuur ondersteunt voice core, data core en serviceplatforms met bijna duizend virtuele netwerkfuncties. Zowat de helft van de core-netwerkknooppunten van Vodafone die spraak- en datadiensten leveren, draaien nu op VCloud NFV, het NVI-platform van VMware,.

Het cloudplatform voor de telco-industrie van VMware biedt automatiseringsmogelijkheden rond virtual computing, opslag, netwerken, beheer en operationele mogelijkheden. Zo kunnen operators gevirtualiseerde netwerkdiensten te leveren. Voordelen zijn onder meer een snellere time to market, lagere kosten voor netwerkinfrastructuur en het gemakkelijk implementeren van nieuwe diensten.

‘Vodafone wil de toonaangevende digitale telco in de industrie zijn en we zijn blij met de vooruitgang die is geboekt met de introductie van moderne cloud-gebaseerde technologie en automatisering’, zegt cto Johan Wibergh van Vodafone. ‘Door met VMware te werken, hebben we de snelheid en efficiëntie waarmee we klanten kunnen ondersteunen, verbeterd en schatten we dat de kosten van onze kernnetwerkfuncties met 50 procent zijn teruggebracht.’

Begin dit jaar onthulde VMware nog een groot investeringsplan in een digital sales center in Barcelona. Daar wordt de komende vijf jaar zowat honderd miljoen dollar in gepompt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-08T13:19:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.