Broad Horizon koopt dataspecialist Underlined

 Data science

De Amsterdamse it-dienstverlener Broad Horizon neemt Underlined over. Dit bedrijf uit Den Bosch is gespecialiseerd in zogeheten datagedreven customer experience management. Met de overname wil Broad Horizon de diensten op het gebied van data en artificiële intelligentie (ai) verder uitbreiden.

Underlined heeft een softwareplatform ontwikkeld waarbij op basis van data-inzichten bedrijven betere besluiten kunnen nemen en hun klantervaringen kunnen verbeteren. Aansprekende klanten zijn ABN Amro, Ben, Nationale Nederlanden, Vattenfall, VGZ, de Volksbank en Ziggo. Bij het Bossche Underlined werken een man of vijftien. Het kantoor is gevestigd aan de 'data science universiteit' JADS (Jheronimus Academy of Data Science).

Broad Horizon, aanbieder van it-, data- en cloud-oplossingen, voegt het Underlined-platform samen met zijn eigen expertise op het terrein van data en ai. Het wil hiermee zijn positie op de domeinen van Microsoft Azure en D365 (Dynamics 365), digitale transformatie en data-science-dienstverlening versterken.

Datadivisie

Broad Horizon nam een jaar geleden data-science- en -analytics-bedrijf Cmotions uit Amersfoort over. Dat onderdeel vormt nu samen met Underlined de datadivisie. Samen met het management van Cmotions, Kees Groenewoud en Tino Faulhaber, zal Underlined-directeur Theo van der Steen de nieuwe directie vormen voor deze divisie van Broad Horizon. De twee bedrijven blijven wel onder eigen naam actief in de markt.

Algemeen directeur Johan Taams van Broad Horizon zegt dat met de overname van Underlined het bedrijf verder inzet op de strategie om klanten te helpen bij hun digitale transformatie. Hij merkt dat in deze coronacrisis en de onzekere tijden in de markt en economie dit thema voor veel industrieën nog belangrijker is geworden.

Bij Broad Horizon, een van de grotere Nederlandse managed hosting- en cloudbedrijven, werken ruim vierhonderd mensen. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam, Hilversum, Nieuwegein, Maastricht en Amersfoort en heeft een kantoor in het Belgische Gent. Tot de groep behoort ook managed hostingprovider True, waar onder meer de website van Computable is ondergebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-22T10:27:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.