Lumo Labs start nieuw fonds voor software-startups

Investeringsmaatschappij Lumo Labs heeft een nieuw fonds in het leven geroepen om software-startups in hun beginfase zowel financieel als met advies te ondersteunen. Met dit Lumo Fund II is twintig miljoen opgehaald. De investeerder, die een kantoor heeft op de High Tech Campus in Eindhoven, verwacht de komende drie jaar zo'n vijftien jonge bedrijven te helpen.

Ondanks de Covid-19-crisis en de zware tijden voor startups is er toch voor gekozen om nu Lumo Fund II te openen, zegt medeoprichter Andy Lürling in een toelichting. 'Het is belangrijk dat er continu wordt geïnvesteerd in nieuwe technologie.' Wel plaatst hij daarbij de kanttekening dat potentiële kandidaten met hun software moeten bijdragen aan minimaal een van de drie door Lumo geselecteerde Sustainable Development Goals (sdg's: de Verenigde Naties heeft in totaal zeventien duurzame ontwikkelingsambities gedefinieerd), te weten: Sustainable Cities & Communities, Good Health & Well-being en Quality Education.

Lumo Labs richt zich in het bijzonder op software-startups die in hun oplossing gebruikmaken van een of meerdere van de volgende technologieën: artificiële intelligentie, data-analyse, robotics, internet of things, virtual/augmented/mixed reality (vr/ar/mr) en blockchain,

Wanneer Lumo Labs investeert in een startup, dan krijgt zo'n bedrijf niet alleen financiële steun maar ook gedurende twee jaar begeleiding door een team van ervaren ondernemers vanuit het kantoor in Eindhoven. De investeerder heeft ook een vestiging in Los Angeles, in Silicon Beach, een opkomend techregio aan de Amerikaanse westkust.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-04T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.