Lalaland wint Philips Innovation Award

Winnaar

Lalaland heeft de Philips Innovation Award in de categorie innovators gewonnen. De studentenstartup gebruikt neural networks voor het creëren van kunstmatige paspoppen. Hiermee bieden ze e-commerce-partijen visuele paspoppen gebaseerd op leeftijd, maat en etniciteit.

Het bedrijf wordt medegefinancierd door Asif Ventures dat zich richt op studentenstartups. Lalaland won de finale van Applied Drone Innovations (agridata), De Warmte (hergebruik van warmte), Intense (analyse van toetsaanslagen) en PlaygroundVR (virtuele reality-speelplaats voor zieke kinderen).

De winnaar van de tweede categorie (Rough Diamond) werd Syntho. Syntho's doel is het verhelpen van het privacy-dilemma, via het gebruik van synthetische data. Die worden gegenereerd via een op deep-learning gebaseerde Syntho Engine (saas). De andere finalisten in deze categorie waren Lunal (ai-model dat de juiste soort anticonceptie adviseert) en Rock-N-Roo (simulatie van kangaroo-care).

Prijzengeld

Philips Innovation Award

Op maandag 25 mei (9:15), dinsdag 26 mei (17:45) en donderdag 28 mei (16:15) zal een tien minuten durende compilatie van de finale worden uitgezonden op RTL Z.

De winnaar van de Innovator League ontvangt een prijzenpakket ter waarde van 50.000 euro. De Rough Diamond-winnaar gaat met een prijs ter waarde van 10.000 euro naar huis. 

De Philips Innovation Award is een onafhankelijke non-profitorganisatie die nauw samenwerkt met de Koninklijke Philips. De vijftiende editie van deze competitie vond dit jaar plaats in een nieuw jasje, live vanuit studio 4 in Hilversum. Door de coronacrisis is de finale geheel virtueel gemaakt met behulp van augmented reality (ar)-technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-19T11:59:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.