T-Systems begint smart industry-team

Nieuw dienstenportfolio heeft bouwblokken zoals 5G en edge computing

Internet of things IoT industrie beveiliging security

Ict-dienstverlener T-Systems Nederland krijgt een team dat zich toelegt op digitalisering in de maakindustrie. Naast concrete toepassingen, zoals een privaat 5G-netwerk en lokale dataverwerking via de edge cloud, biedt het team advies en demo’s. Door corona versnelt de vraag naar digitalisering in de industrie, vertelt landendirecteur Sake Algra.

Het nieuwe dienstenportfolio voor de maakindustrie krijgt de naam The New Factory Campus. Deze bestaat uit verschillende bouwblokken, waaronder een privaat 5G-netwerk dat binnen een organisatie kan worden opgetuigd. In combinatie met de edge cloud kunnen industriële iot-toepassingen en machines snel met elkaar communiceren en grote datavolumes lokaal opslaan en analyseren. De edge cloud bestaat uit lokaal-draaiende rekenkracht die T-Systems in beheer neemt.

Corona

"Klanten willen inspiratie opdoen, zien wat er speelt in de markt"

T-Systems heeft hoge verwachtingen van het nieuwe smart industry-portfolio. Volgens Sake Algra, managing director van T-Systems Nederland, geeft de coronacrisis industriebedrijven het duwtje in de rug om te gaan digitaliseren. Hij vertelt dat de ondernemingen de impact van de crisis op hun productie merken en dat ze kijken hoe digitalisering hen minder afhankelijk maakt van het productieproces en de toeleveringsketen. 

Algra zegt dat veel organisaties met vragen zitten over effectiviteit, volgordelijkheid en implementatie. ‘Ze willen niet alleen mooie technologische snufjes zien, maar juist wat er schaalbaar is en wat een investering nu betekent voor hun performance in 2021. Ze willen inspiratie opdoen, zien wat er speelt in de markt en achterhalen welke thema’s voor hen belangrijk zijn bij digitalisering.’ 

Innovatiecentra

De it-dienstverlener heeft in Europa diverse innovatiecentra waar klanten praktische voorbeelden van nieuwe technologie wordt getoond. Het gaat dan bijvoorbeeld om manieren waarop bij industriële processen interactie met machines mogelijk is, flexibele productielijnen worden ingericht en voorspellend onderhoud onnodige kosten en uitval voorkomt. Het bedrijf nodigt Nederlandse organisaties meestal uit naar de vestiging in Utrecht of naar innovatiecentra in Duitsland. 

De managing director van T-Systems Nederland vertelt dat de Nederlandse maakindustrie achterloopt op die in Duitsland. Zo werkt de dienstverlener bij het Duitse industrieconcern Osram aan een systeem met autonoom rijdende wagentjes, gebruikmakend van een privaat 5G-netwerk. Ook bij BMW en Universität Aachen werkt T-Systems aan zo’n zogeheten 5G Campus Netwerk. 

In Nederland werkt T-Systems samen met Nyenrode. De businessuniversiteit onderzoekt hoe organisaties het beste kunnen worden geadviseerd over smart industry-toepassingen.

Telecomdiensten

Vorige week maakte T-Systems bekend zijn telecomdiensten over te dragen aan zijn nieuwe zusterbedrijf Deutsche Telekom Global Business Solutions (GBS). Het idee hierachter is dat T-Systems zich gaat toeleggen op it en digitalisering. De afsplitsing van de telecomactiviteiten is een uitwerking van de strategische veranderingen die moederbedrijf Telekom Deutschland eind 2019 aankondigde.

Het Smart Industry-team van T-Systems Nederland staat onder leiding van Hans Aaldering, director Digital & Cloud Services Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-13T14:14:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.