Planview verandert voor 1,6 miljard van eigenaar

Partners handen

De investeringsfondsen TPG en TA Associates gaan het Texaanse Planview overnemen. Planview bouwt software voor portfolio- en work flow-beheer. De twee fondsen leggen er 1,6 miljard dollar voor op tafel.

De verkoper van Planview is eveneens een fonds: Thoma Bravo. Dit bedrijf stapte in 2017 in Planview in en behoudt nu een minderheidsaandeel. Planview werd in 1989 opgericht en bouwt software voor het beheren van portfolio’s en bedrijfsassets. Tegenwoordig bieden ze diensten aan als saas.

‘We hebben meer dan drie decennia besteed aan het leveren van innovatie, het stimuleren van de markt en het opnieuw uitvinden van onszelf. Ik geloof echt dat het beste nog moet komen voor onze klanten en voor Planview’, zegt ceo Greg Gilmore.

Planview stelt zo’n zevenhonderd mensen te werk en bedient naar eigen zeggen 3.500 klanten. Alles samen wordt hun software door ongeveer een miljoen klanten gebruikt.

De overname van Planview komt slechts enkele dagen nadat Adobe Workfront overneemt. Ook Adobe bouwt samenwerkingstools en software om de workflow te beheren, maar mikt daarbij vooral op marketingdepartementen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-12T11:52:00.000Z Frederic Petitjean