Sitecore krijgt 'overdosis' toegediend

Het van oorsprong Deense Sitecore, gespecialiseerd in customer experience management software, krijgt een kapitaalsinjectie van liefst 1,2 miljard dollar. Sitecore doet geen mededelingen over de naam van de geldschieter. Het Financieele Dagblad noemt het Zweedse fonds EQT, dat in 2016 een belang nam in het Sitecore.

Sitecore (dat in 2001 werd opgericht) maakt marketingtools om redactionele en commerciële content te beheren en te publiceren via digitale kanalen. Het is het grootste bedrag ooit dat in een bedrijf gestoken wordt dat zich met marketingtechnologie bezighoudt en komt er vijf maanden na het aantreden van Steve Tzikakis als nieuwe ceo. 

‘Een investering van deze omvang is ongekend in onze branche’, zegt Tzikakis. ‘Nu bedrijven en consumenten op zoek zijn naar meer naadloze manieren om te communiceren, te coördineren en samen te werken tijdens deze gedenkwaardige periode, zal Sitecore's investering de productinnovatie aanjagen om een diepere en meer boeiende ervaring in de hele customer journey mogelijk te maken.’

De investering zal aangewend worden om de groei van het bedrijf aan te zwengelen en voor innovatie. Ook het personeelsbestand bij Sitecore zal stevig aangroeien, van 1.300 naar 2.300. Er zullen honderden ontwikkelaars ingelijfd worden voor de Europese ontwikkelingscentra van Sitecore waarvan er zich een in Brussel bevindt. 

Sitecore profiteert van de lockdown omdat digitale kanalen vaak nog de enige manier zijn waarop bedrijven in contact kunnen komen met (potentiële) klanten. Daardoor is er een hausse in software die digital experiences mogelijk maakt. Volgens data van McKinsey heeft de branche in acht weken tijd een sprong van vijf jaar gemaakt.

De software van Sitecore is terug te vinden in meer dan een derde van alle bedrijven uit de Fortune 100 en bijna de helft van alle bedrijven uit de S&P Global 100 en van de Dow Jones Global Titans. Het ondersteunt ook drie van de tien grootste retailers in de wereld, zestien van de achttien grootste financiële merken, de helft van de grootste zorggroepen en zes van de tien grootste autofabrikanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-20T11:36:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.