Meer omzet en winst voor Dassault Systèmes

Investering dollar groei

Het Franse Dassault Systèmes heeft er een goed boekjaar op zitten. Het bedrijf draaide in 2020 meer omzet en meer winst. Voor dit jaar verwacht het bedrijf dat de hausse zich doorzet.

Dassault Systèmes draaide een omzet van net geen 4,5 miljard euro, twaalf procent meer dan in 2019 als geen rekening wordt gehouden met valutaschommelingen. De winst tikte af op 3,77 euro per aandeel, vijf procent meer dan het jaar voordien. Dassault is vooral bekend van zijn 3DExperience-software, een platform voor product lifecycle management. Daar werd de groei vooral aangevuurd door grote klanten, zegt het bedrijf. Catia, de 3d-softwaretool van Dassault, tekende een recordresultaat op.  

‘Tijdens deze uitzonderlijke periode hebben wij als strategische partner het cruciale belang aangetoond van gezamenlijke innovatie in de sectoren waarop wij ons richten’, zo becommentarieerde ceo Bernard Charlès de cijfers. ‘Door een nauwe betrokkenheid hebben we veel klanten geholpen hun activiteiten tijdens de pandemie te managen en opnieuw uit te vinden, vooral bedrijven in de maakindustrie. Tegelijkertijd heeft ons collaboratieve innovatieplatform klanten in staat gesteld zich voor te bereiden op de toekomst en te blijven werken aan hun volgende generatie duurzame innovaties.’

Voor het huidige boekjaar gaat Dassault uit van een omzet van ruim 4,7 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-08T11:04:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.