Capgemini lanceert ‘Capgemini Engineering’

R&D

Consultant Capgemini komt met een nieuw merk: Capgemini Engineering. Deze tak, met name gebaseerd op het overgenomen Altran, pereert ‘op het kruispunt van industriële expertise en spitstechnologie in hard- en software’ en moet bedrijven helpen omgaan met een digitale en fysieke wereld die steeds meer naar mekaar toegroeien.

De nieuwe afdeling steunt voor een goed stuk op het engineeringbedrijf Altran, dat vorig jaar door Capgemini werd overgenomen. Met Capgemini Engineering wil Capgemini innovatieve bedrijven helpen om de producten en diensten van morgen te bouwen en om te gaan met disruptie.

‘Onderzoek en ontwikkeling is het nieuwe slagveld’, zegt Willem Rozé die als directeur Capgemini Engineering gaat leiden. ‘Het moet verbonden en datagestuurd zijn om innovatie te optimaliseren en ontwikkeling te versnellen. De diensten van Capgemini Engineering zijn ontwikkeld om precies aan die behoefte te voldoen, om de kracht van data in te zetten om innovatie te bevorderen, nieuwe klantervaringen te creëren en nieuwe bronnen van waarde te leveren.’

In België heeft Capgemini momenteel ongeveer 1.900 medewerkers, 1.200 van Capgemini en 700 van Capgemini Engineering. Die laatsten waren vroeger bij Altran in dienst. Zij zijn gevestigd in Diegem (Capgemini) en Brussel (het vroegere Altran) en bedienen vooral multinationals en grote overheidsorganisaties uit een brede waaier van sectoren : banken, verzekeringen, industrie, telecom, life sciences, transport en distributie.   

In Nederland telt Capgemini Engineering (Altran) zo'n negenhonderd man, verdeeld over kantoren in Helmond, Eindhoven en Utrecht. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-08T16:20:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.