Miljard dollar groeikapitaal voor Celonis

Euro

Carl Maas

Het van oorsprong Duitse Celonis Software heeft in een Series D-kapitaalronde een geldinjectie van een miljard dollar gekregen. Het bedrijf uit München bouwt software die op basis van data bedrijfsleiders helpt om gefundeerde beslissingen te nemen over de bedrijfsvoering.

Celonis is gespecialiseerd in ‘process mining’ en ‘execution management software’. Die stelt bedrijven in staat om fouten of inefficiënties in bedrijfsprocessen te identificeren en hier direct op te reageren. ‘Hierdoor kunnen processen meer gestroomlijnd worden, wat in de kosten kan schelen’, zegt Carl Maas, country manager Benelux.

Celonis heeft ambitieuze groeiplannen en daar is geld voor nodig, zegt Maas. ‘Gelukkig was er veel belangstelling van investeerders. Franklin Templeton, T.Rowe en Durable hebben allemaal een uitstekende staat van dienst als het gaat om beleggen in toonaangevende openbare bedrijven, iets waar wij in onze toekomst naar streven. Zij begrijpen ook de enorme kansen op het gebied van execution management en de impact daarvan op ondernemingen.’

De nieuwe financiering stelt Celonis in staat om de productontwikkeling en -verbetering en de innovatie te blijven stimuleren, zegt Maas. De financiering zal ook ingezet worden om het sterke groeitraject sneller te doen verlopen. ‘We zien een vraag omdat we ons op een keerpunt bevinden waarop elk bedrijf weet dat het zijn bedrijfsprocessen en de manier waarop het wordt geleid moet moderniseren. De financiering stelt ons in staat om execution management zo snel mogelijk naar zo veel mogelijk ondernemingen over de hele wereld te leveren.’

Celonis maakt geen omzetten bekend, maar groeit jaarlijks met driedubbele cijfers. Het bedrijf heeft nu 1.300 werknemers op de loonlijst staan. Die bedienen samen zo’n tweeduizend klanten als Akzo Nobel, Medtronic, Elsevier en Terberg.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-03T11:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.