Conclusion koopt meerderheid in 4NG

deal handen schudden overeenkomst contract

It-dienstverlener Conclusion verwerft de meerderheid in digitaal bureau 4NG, dat kantoren heeft in Amsterdam, Breda, Wormerveer en Driebergen. Samen met Conclusion kan het buy-and-build-platform van 4NG versneld doorgroeien. Beide bedrijven zijn nu in staat end-to-end oplossingen te bieden op het gebied van digitale transformatie waarbij 4NG vooral know-how op gebied van gebruikerservaring inbrengt.

Het is de bedoeling dat meer digitale agencies zich bij het bureauplatform 4NG aansluiten. Het bedrijf bestaat uit zes labels: 4net interactive, Brainbrothers, Nextfields, PossibilIT, het in 2020 overgenomen Arlanet en Netvlies, dat afgelopen voorjaar werd ingelijfd. 

Tot nog toe groeide 4NG zonder externe financier of equity-partij. Bij overnames betaalde 4NG een deel uit, de rest ging als herinvestering in 4NG. Samen met ondernemers werd doorgebouwd aan de groep. De deal met Conclusion betekent dat dit financieringsmodel is verlaten. Volgens Ton Renes, oprichter en als bestuurslid verantwoordelijk voor nieuwe acquisities vanuit 4NG, blijven de missie, opzet en aansturing van 4NG echter onveranderd. Het bureau blijft als autonome organisatie opereren.

4NG richt zich als agency op digitale strategie en conceptualisatie. Daarnaast biedt het bureau een fullservice-dienstverlening met focus op ontwikkeling en techniek. Door de krachten te bundelen met Conclusion wordt ingespeeld op de toenemende complexiteit van digitale activiteiten van organisaties.

Conclusion kan nu een bredere dienstverlening op het gebied van digital business transformatie bieden. Met het meerderheidsbelang in 4NG voegt Conclusion tweehonderd digitale experts en duizend freelancers toe aan de organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-05T12:20:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.