Spie aast op gebouwverduurzamer Worksphere

Technisch dienstverlener Spie onderhandelt met branchegenoot Strukton over de overname van Worksphere. Dit dochterbedrijf specialiseert zich in slimme gebouwdiensten en datagedreven verduurzaming. Spie zou met de acquisitie een van de grootste technisch dienstverleners van Nederland worden.

Worksphere ondersteunt organisaties met de verduurzaming van gebouwen. Vanuit het Utrechtse hoofdkantoor en tien vestigingen door het land adviseren bijna tweeduizend medewerkers hen op het snijvlak van digitale transformatie en energietransitie. Naar eigen zeggen behoort het bedrijf tot de top vijf van technische dienstverleners.

Volgens topman Evert Lemmen van Worksphere is er een grote synergie tussen Spie en Worksphere. Dat geldt ‘zowel wat betreft de markt en klanten, als ten aanzien van de gespecialiseerde kennis, digitalisering en technologie, waarmee wij gezonde, energie-neutrale en circulaire gebouwen maken.’

Duurzame ambities

"Worksphere kan zich samen met Spie volledig richten op de gebouwde omgeving"

Spie verwacht na de overname de grootse multi-technisch dienstverlener in Nederland te zijn, met een omzet van ruim 1,2 miljard euro. De van oorsprong Franse onderneming zal hier voor meer dan 2.500 organisaties de voorkeurspartner worden voor realisatie van hun duurzame ambities. Spie heeft momenteel in Nederland 28 vestigingen en bijna vierduizend medewerkers.

Voor Strukton betekent de afstoting van Worksphere een verdere focus op duurzame infrastructuur, zoals groen vervoer en elektrificatie. Er is veel vraag naar dergelijke diensten. Strukton is een van de bedrijven van de Twentse ict-ondernemer Gerard Sanderink. ‘Waar Strukton zich gaat toeleggen op duurzame infrastructuur, kan Worksphere zich samen met Spie volledig richten op de gebouwde omgeving’, meldt hij.

De acquisitieplannen moeten nog worden goedgekeurd door de medezeggenschapsorganen en door de EU-mededingingsautoriteiten. De bedrijven verwachten de overname af te ronden in het eerste kwartaal van 2022.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-12T12:00:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.