Derde Dutch Blockchain Week deels digitaal

Blockchain

De tweede week van december is de Dutch Blockchain Week. Als onderdeel van deze week organiseren belangenclubs Dutch Blockchain Coalition (DBC) en Blockchain Netherlands Foundation (BCNL) zes gratis online sessies over de verschillende aspecten van blockchaintechnologie. Ook vindt een aantal programma-onderdelen fysiek plaats en er worden awards uitgereikt.

Het is de derde keer dat de Dutch Blockchain Week wordt georganiseerd. Deze editie komt tot stand in samenwerking met de Dutch Blockchain Coalition (DBC), Blockchain Netherlands Foundation (BCNL) en eventpartners Lisk Center Utrecht, Brainbloc en Deloitte. Computable is mediapartner.

DBC en BCNL werken voor de tweede keer samen voor een dergelijk blockchain-evenement. Beide organisaties hopen ermee de samenwerking te bevorderen tussen het ecosysteem van start-ups, scale-ups, grote bedrijven, overheid en kennisinstellingen.

Op naar grootschalige adoptie

'Open innovatie is belangrijk in een wereld die snel verandert', meldt BCNL-oprichter Rudolf van Ee, 'zeker bij technologieën die zo veel impact kunnen hebben zoals de ontwikkelingen op blockchain gebied.' Peter Verkoulen van DBC voegt daaraan toe dat de samenwerking zorgt voor een vruchtbare bodem voor nieuwe ontwikkelingen. 'Op naar de grootschalige adoptie van gedistribueerde technologieën om maatschappelijke problemen op te lossen.'

De sessies vinden plaats op 8, 9 en 10 december. Dan spreken start-ups, opiniemakers, experts en ondernemers over zaken zoals defi, ofwel decentralized finance. Dat is een op blockchain gebaseerde vorm van financiering die niet afhankelijk is van centrale financiële tussenpersonen zoals makelaars, beurzen of banken. Ook non-fungible tokens (nft's), ofwel niet-vervangbare tokens of unieke tokens komen aan bod. Deze tokens zijn een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten. Daarnaast staan er sessies over cryptovaluta, regulering, mensenrechten en criminaliteit op de agenda.

Los van die sessies organiseren verschillende partijen aanvullende evenementen en bijeenkomsten. Dat gebeurt tussen 6 en 10 december. Het programma staat op de website van het evenement.

Blockchain Awards

Computable is betrokken bij de uitreiking van de Dutch Blockchain Awards 2021, georganiseerd door BCNL. Verdeeld over zes categorieën, zijn in totaal 44 organisaties genomineerd voor een award.

Tot 5 december kun je stemmen op je favoriete genomineerde. De winnaars worden bekendgemaakt op vrijdag 10 december.

Wil je de Dutch Blockchain Week bijwonen? Registratie voor dit evenement is gratis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-19T15:14:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.