Main Capital slaat vleugels uit naar de VS

De Haagse investeringsmaatschappij Main Capital Partners is van plan actie te ondernemen in de Verenigde Staten. Het eerste wapenfeit is deze week getekend. Textkernel, een van de Nederlandse Main-bedrijven, neemt zijn Amerikaanse concurrent Sovren over. Beide bedrijven bieden tools voor personeelswerving aan de hand van machine learning.

Textkernel werd begin vorig jaar onderdeel van Main. Het Amsterdamse bedrijf is sinds 2001 actief met kunstmatige intelligentie voor het in databases vinden van geschikte vacaturekandidaten en het analyseren en verrijken van hun gegevens. In binnen- en buitenland gebruiken veel werving- en selectiebedrijven de software.

De producten van Textkernel en Sovren zijn vergelijkbaar. De toevoeging van Sovren maakt het mogelijk te groeien in Noord-Amerika, Azië en Oceanië. Gezamenlijk bedienen de twee ondernemingen ruim 2.500 klanten, vanuit kantoren in Nederland, de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland.

Robert Ruff, de baas van Sovren, is blij dat zijn bedrijf is overgenomen. De stap zorgt volgens hem voor continuïteit voor de medewerkers, producten en ongeveer duizend klanten.

Amerikaanse ambities

"Voor onze bedrijven zien we een groot potentieel om de activiteiten in de VS uit te breiden"

Tot dusver richt Main zich op deelname in it-bedrijven in Nederland, de Duitstalige regio en Scandinavië. De keuze voor Sovren toont de Amerikaanse ambities van de investeerder. 'We verwachten op korte tot middellange termijn actiever te worden in de Verenigde Staten', vertelt Main-directeur Pieter van Bodegraven. 'Dit is een spannend moment voor Main, omdat we voor veel van onze Europese platformbedrijven een groot potentieel zien om de activiteiten in de Verenigde Staten uit te breiden.'

Afgelopen november prijkte Textkernel bovenaan de Main Software 50, de ranglijst die de investeerder jaarlijks opstelt van succesvolle niet-beursgenoteerde softwarebedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-03T10:26:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.