BT bouwt nieuw netwerk voor postbedrijf DHL

Logistiek camion

BT gaat een nieuwe overeenkomst aan met pakketvervoerder DHL, een dochter van Deutsche Post. BT zal de connectiviteit van het bedrijf in 27 Europese landen verbeteren met de lancering van een nieuw netwerk.

Het nieuwe netwerk moet de digitaliseringsinspanningen van Deutsche Post een zetje geven. De netwerktransformatie zal gebruikmaken van nieuwe sd-wan-technologie die meer bandbreedte en flexibiliteit biedt en de inzet van clouddiensten vergemakkelijkt. Hiermee zal de robotica in magazijnen verbonden worden. BT zal meer dan 1.500 locaties van Deutsche Post met elkaar verbinden, waaronder warehouses, logistieke centra, datacentra en kantoren. Ter plaatse zullen lokale netwerken opgezet worden met behulp van sd-lan en in de toekomst snelle Wifi 6-verbindingen. De sd-wan-oplossing omvat ook firewall-apparatuur en beheerdiensten die worden geïntegreerd met al bestaande beveiligingscomponenten. De toepassingen en diensten worden gebruikt door 350.000 medewerkers.

Een fundamenteel onderdeel van de netwerktransformatie wordt duurzaamheid. Zo licht BT het bestaande netwerk door om koperkabels te identificeren en te verwijderen. Deze kabels worden dan vervangen door glasvezelverbindingen wat het energieverbruik optimaliseert en CO2-emissies vermindert. De netwerken van BT gebruiken ook honderd procent hernieuwbare elektriciteit.

De overeenkomst tussen BT en Deutsche Post heeft een duurtijd van acht jaar. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-01T11:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.