Gezocht: de beste ai-innovaties van 2022!

Dutch Applied AI Award 2022 geopend

AI Award artificial intelligence kunstmatige intelligentie prijs

Voor derde maal op rijd reiken ict-vaktitel Computable, podcast De Dataloog en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) de Dutch Applied AI Award uit. Voordrachten zijn tot en met donderdag 30 juni in te dienen. De HvA bepaalt de nominaties, waarna een vakjury op basis van pitches in De Dataloog de winnaar aanwijst. De bekendmaking daarvan vindt plaats tijdens de Computable Awards 2022 op 5 oktober.

Inzendingen voor de Dutch Applied AI Award 2022 moeten beschreven worden via drie criteria: toepasbaarheid, uniekheid en verantwoordelijkheid (responsibility). Voor de toepasbaarheid (applied ai) geldt in hoeverre de oplossing al geïmplementeerd is, het gebruikt wordt door de beoogde doelgroep en hoe groot het aantal (potentiële) klanten of mensen is dat met deze innovatie direct of indirect wordt geholpen. De uniekheid gaat over in hoeverre de innovatie de enige in zijn soort is, het nooit eerder op de markt is gebracht en het doel van de innovatie kan niet op een andere manier worden behaald. Bij verantwoorde ai draait alles om zaken als transparantie, privacy en eerlijkheid.

Vakjury

"De beste inzendingen worden door de HvA uitgenodigd voor een pitchronde in podcast De Dataloog"

Inzendingen voor de Dutch Applied AI Award mogen divers van aard zijn. Dit kunnen tech-startups zijn die ai inzetten in hun bedrijfsvoering, ai-producten of producten waarin ai verweven zit en projecten waarin gebruik is gemaakt van ai.

De beste inzendingen worden door de HvA uitgenodigd voor een pitchronde in podcast De Dataloog. De winnaar wordt vervolgens door een vakjury bepaald. Hierin nemen deel juryvoorzitter Nanda Piersma (HvA Centre of Expertise for Applied Artificial Intelligence), Maaike Harbers (Hogeschool Rotterdam), Jurjen Helmus (Hogeschool van Amsterdam), Henk-Jan Vink (TNO) en Jann de Waal (Topsector Creative Industries van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat). De winnaar van de Dutch Applied AI Award 2022 wordt op 5 oktober tijdens de Computable Awards 2022 bekendgemaakt.

Meedoen aan Dutch Applied AI Award 2022

Wil je ook een inzending doen voor de Dutch Applied AI Award 2022? Dat kan hier!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-19T11:17:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.