Cio Roozendaal (VWS) stapt over naar BZK

Ron Roozendaal, directeur Informatiebeleid en cio bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), maakt per 1 mei de overstap naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daar wordt hij kwartiermaker Digitale Samenleving/plaatsvervangend Directeur-Generaal en moet hij uitvoering geven aan de Hoofdlijnenbrief Digitalisering.

Dat meldt Ibestuur. Volgens de overheidsinformatiewebsite debatteert de Tweede Kamer op 19 mei over de Hoofdlijnenbrief Digitalisering van de ministers van BZK, EZK en JenV. De komende periode werkt Ron Roozendaal in zijn nieuwe functie aan de voorbereiding van een agenda waarin de prioriteiten voor het kabinet en de verschillende departementen worden vastgelegd. Thema’s die daarbij aan de orde komen zijn de ontwikkeling van een digitale identiteit, geautomatiseerde besluitvorming, opensource, digitale inclusie en het Nederlandse standpunt rond Europese verordeningen.

Bij BZK beheert staatssecretaris Alexandra van Huffelen de portefeuille Koninkrijksrelaties en Digitalisering. Zij maakte recent bekend dat in de nieuwe digitaliseringsstrategie (de Hoofdlijnenbrief Digitalisering) van het kabinet meer regie en publieke waarden centraal komen te staan. De overheid gaat normerend optreden om belangrijke publieke waarden als zelfbeschikking, privacy en veiligheid te bewaken.

Roozendaal werd als cio van VWS het gezicht van regelmatig bekritiseerde app CoronaMelder die deze week tijdelijk is stopgezet.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-25T12:24:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.