Robot vindt zijn weg in kantoorprocessen

Brian Gunther

Hoewel robots vooral te vinden zijn in industriële processen, duiken ze nu vaker op bij administratieve taken. Zo gaat Welzorg een robot inzetten bij de facturatie en gebruikt accountantskantoor Londen & Van Holland sinds kort ook robotic process automation (rpa).

Welzorg is landelijk specialist in mobiliteitshulpmiddelen en mobiliteitsaanpassingen voor senioren en mensen met een beperking. Om meer tijd te hebben voor het uitdenken van en realiseren van betere mobiliteitsoplossingen zet de onderneming een sofwtarerobot in bij het facturatieproces. Welzorg doet dit op advies van consultancybedrijf Atomeus dat gespecialiseerd is in rpa. Dit bedrijf biedt het zelfs aan als een dienst.

Het Utrechtse consultancybureau voor digitaliseringsvraagstukken Atomeus helpt ook het Amsterdamse accountantskantoor Londen & Van Holland via rpa ook met het optimaliseren van diens werkprocessen. Door het planmatig inzetten van rpa ontdekt Atomeus bij bedrijven snel verbeteringen op het gebied van kwaliteit, kosten, foutenreductie en versnelling van procesuitvoering. Het consultancybureau laat bedrijven zo hun activiteiten opschalen en processen snel en effectief verbeteren. Directeur Raoul Rahimbaks van Atomeus: 'We maken de start met een aantal van de bedrijfsprocessen van Londen & Van Holland en daarna bouwen we stapsgewijs uit.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-03T18:43:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.