Investeerder Riverdam neemt meerderheid in Aexus

Investeerder Riverdam neemt een meerderheidsbelang in het consultancy-bedrijf Aexus dat jonge tech- en softwarebedrijven helpt in hun weg naar de markt. Samen met het management gaat Riverdam Aexus nog sneller uitbouwen. In de afgelopen jaren noteerde het bedrijf al een gemiddeld groeipercentage van meer dan 50 procent per jaar.

Met zeven kantoren en 175 medewerkers van 23 verschillende nationaliteiten is het bedrijf actief in Europa, de Verenigde Staten en Azië. De Nederlandse vestigingen bevinden zich in Amsterdam, Arnhem en Eindhoven.

Aexus staat vooral jonge bedrijven bij die interessante, veelbelovende technologieën ontwikkelen. De consultants helpen met onder meer de positionering, marktintroductie, werving, directe verkoop, ontwikkeling van het verkoopkanaal, inbound marketing en digital marketing.

Aexus bestaat al 22 jaar en is ooit gestart als boutique adviesbureau, maar heeft zichzelf sinds 2017 opnieuw uitgevonden door te focussen op het succesvoller maken van innovatieve scale-ups. In deze nieuwe fase nam Aexus zelf ook de vorm van een scale-up aan. Nu is het moment bereikt waarop er een financiële partner is ingestapt om het bedrijf naar de volgende fase van groei te brengen.

Chris Gerretsen, eigenaar en oprichter van Aexus: 'Door deze samenwerking hebben we extra kapitaal verkregen en is strategische kennis en ervaring toegevoegd. Voor met name internationale groei is dit een essentiële aanvulling. Zo is de Verenigde Staten een belangrijke groeimarkt voor ons. We hebben daar onze eerste voet al aan de grond, maar nu kunnen we meer kapitaal steken in het versnellen van de groei. Deze groeiversnelling moet er voor zorgen dat binnen enkele jaren onze aanwezigheid in de Verenigde Staten net zo groot is als in Europa.'

Voor Riverdam is Aexus is de grootste deelname tot op heden. Begin deze maand maakte de investeerder ook het samengaan van Office IT uit Sneek en plaatsgenoot Elcom Automatisering mogelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-11T12:41:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.