Capgemini-consultants versterken politie

Nationale Politie

Consultants van Capgemini met een it-achtergrond die niet aan een volledige werkweek toekomen en geregeld tijd overhouden, kunnen als vrijwilliger bij de politie aan de slag. Ze krijgen hun salaris gewoon doorbetaald.

De politie werkt al jaren met individuele vrijwilligers, maar het is de eerste keer dat dit met een commercieel bedrijf gebeurt. Volgens Alexander Kühn, woordvoerder van Capgemini Nederland, worden voorlopig vijftien medewerkers hiervoor ingezet. Als de proef slaagt, valt aan uitbreiding te denken. Het gaat om consultants die het leuk vinden om af en toe bij te springen; niet om medewerkers die ‘op de bank’ tussen twee projecten in zitten.

Kühn kan zich voorstellen dat een consultant die bijvoorbeeld criminologie heeft gestudeerd of daar affiniteit mee heeft, graag een aantal uren bijspringt. De vrijwilligers van Capgemini hebben een technische achtergrond, met name op gebied van digitale transformatie. Mede gelet op het vertrouwelijke karakter van het werk moeten ze wel door een extra veiligheidsscreening.

Capgemini doet al jaren opdrachten voor de politie. Kühn ontkent dat het vrijwilligerswerk ook bedoeld is om nieuwe business binnen te halen.

Bus

Tot de projecten die met vrijwilligers gaan werken, behoort de Digital Escape Room. Met een bus wil de politie jongeren bewust maken van de cyberrisico’s die ze lopen. In De Telegraaf vertelt Anne-Sophie Fritschij, een van de drijvende krachten achter het project., over haar rol als vrijwilliger bij het coldcaseteam van de politie in Ede. Zij staat dit team in Oost-Nederland bij met de digitalisering van oude dossiers.

Doel is deze makkelijker doorzoekbaar te maken. Ook zorgt digitalisering ervoor dat sneller verbanden zijn te leggen. Het vrijwilligerswerk van Fritschij kreeg zoveel positieve reacties van collega’s dat ze naar haar werkgever stapte met het idee om er een project van te maken. Dick de Vries, account executive politie bij Capgemini, zag hier meteen de waarde van in. Voorlopig beperkt de samenwerking zich tot de politieregio Oost-Nederland. Andere regio's en bedrijven hebben belangstelling getoond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Consultants van Capgemini met een it-achtergrond die niet aan een volledige werkweek toekomen en geregeld tijd overhouden..
De vrijwilligers van Capgemini hebben een technische achtergrond, met name op gebied van digitale transformatie.

Raar verhaal in deze tijden.

Met een achtergrond bij zowel politie als Cg trek ik mijn wenkbrauwen hier bij op.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Transformation

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-05T11:33:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.