Kwaliteit digitaal leven in Nederland neemt af

Nederland staat wereldwijd op de twaalfde plaats als het gaat om de digitale kwaliteit van het leven. Dat is zes plekken lager dan vorig jaar. Zo blijkt uit de jaarlijkse Digital Quality of Life index van beveiliger Surfshark.

Als we kijken naar de vijf pijlers van de index, dan scoort Nederland het best op e-infrastructuur met een vierde plek. Vooral de gereedheid om de vruchten te plukken van de informatie- en communicatietechnologie is hoog. Internet is in Nederland vrij duur. Qua betaalbaarheid nemen we de 38ste plek in. Vaste breedband kost hier vijf keer zoveel als in Roemenië. Mobiel internet is in Luxemburg aanzienlijk goedkoper.

Op de overige pijlers scoort Nederland als volgt: tiende op e-overheid, zestiende e-veiligheid en achttiende op kwaliteit van het internet.

Vast internet heeft een gemiddelde snelheid van 204 Mbps in Nederland. Het snelste vaste internet ter wereld is dat van Singapore met 300 Mbps. In Nederland ligt mobiel internet gemiddeld op 125 Mbps. Het snelste mobiele internet is dan van de Verenigde Arabische Emiraten (310 Mbps).

In de algehele index loopt Nederland achter op buurland Duitsland (4), maar voor op België (21ste). Over het geheel genomen zijn de Europese landen toonaangevend in de wereld als het gaat om digitale kwaliteit van leven. Nederland valt in Europa net buiten de top tien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Transformation

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-12T10:48:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.