Red Hat stelt dat Xen-virtualisatie nog niet rijp is

Dit artikel delen:

Red Hat verklaart dat virtualisatiesoftware Xen nog niet geschikt is voor bedrijfskritisch zakelijk gebruik. Vice-president Alex Pinchev zegt dat Xen nog niet stabiel genoeg is.

Ondertussen levert Red Hat-concurrent Novell de open source virtualisatiesoftware mee met de vorige maand gelanceerde versie 10 van zijn Suse Linux Enterprise Server. Red Hat verklaart de Xen-software niet simpelweg mee te willen leveren met zijn eigen Linux-distributie. In plaats daarvan ontwikkelt het een volledig virtualisatieplatform eromheen, verklaart Red Hat. Dat omvat dan ook opslagvirtualisatie, beter beheer en flexibele provisioneringsmogelijkheden.

De Linux-distributeur haalt hier niet simpelweg uit naar een concurrent of andermans technologie. Het bedrijf steunt Xen-maker XenSource en helpt mee met de ontwikkeling van de virtualisatiesoftware. Het zegt miljoenen dollars te besteden aan het testen van Xen.

Red Hat heeft tegelijkertijd een hechte relatie met x86-virtualisatiepionier VMware. De relatieve nieuwkomer Microsoft, die de technologie van Connectix' Virtual PC heeft opgekocht om te concurreren met VMware, is ook een samenwerking met XenSource aangegaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-01T12:33:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.