XenSource brengt virtualisatie voor Windows-servers

XenSource brengt eind dit jaar zijn nieuwe virtualisatiesoftware uit die naast Linux-machines ook Windows kan draaien. De XenEnterprise-software ondersteunt als gast-besturingssystemen Linux, Windows XP en Windows Server 2003.

De nieuwe virtualisatiesoftware bevat ook de nieuwste versie (3.0.3) van de Xen Hypervisor. Die virtualisatiebeheertool is ontwikkeld door het 'ecosysteem' rondom Xen, die ook Microsoft onder zijn partners telt. De Windows-producent werkt zelf aan een hypervisor, die compatibel is met Xen. De Windows-hypervisor wordt toegevoegd aan de volgende serveruitvoering van Windows (codenaam Longhorn Server), die komend jaar moet verschijnen.

Xen neemt nu alvast een voorschot. Het kwam in augustus al met ondersteuning voor Linux als gast, maar ondersteunt nu ook Windows. De samenwerking met Microsoft heeft dit vergemakkelijkt. De concurrentie met VMware wordt ook verhevigd doordat Xen qua prijs op ongeveer de helft van het concurrerende Virtual Center zit. Beide leveranciers bieden beheersoftware en tools om van fysieke servers een image te maken (zogeheten p2v) dat dan als virtuele machine kan draaien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Op mijn website staat een verhandeling over de verschillende types virtualisatie software:
http://www.sjaaklaan.nl/pivot/entry.php?id=12

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-08T07:03:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.