Managed hosting door True

Servermarkt groeit hard ondanks virtualisatie

 

De servermarkt groeide het derde kwartaal met 3,5 procent. Volgens onderzoeksbureau IDC was de markt het afgelopen kwartaal 12,9 miljard dollar waard.

De groei in het afgelopen kwartaal is de sterkste groei sinds het derde kwartaal van 2000. De markt groeide voornamelijk door bladeservers. Hiervan werden 30 procent meer apparaten verkocht. Toch zijn de bladservers met 738 miljoen dollar slechts verantwoordelijk voor een klein deel van de markt.

De opkomst van virtualisatie zorgt ervoor dat systeembeheerders steeds minder hardware aanschaffen. Ook de verkoopprijs van hardware zet de omzet van serverfabrikanten onder druk. IDC vindt het opmerkelijk dat de fabrikanten toch gezamenlijk 7,4 procent meer servers verkochten dan het vorige kwartaal.

IBM levert nog altijd de meeste servers. Het bedrijf behaalde een omzet van 4,3 miljard dollar, 6,8 procent meer dan dezelfde periode in 2005. HP hield ondanks lagere verkoopcijfers de tweede plaats vast, terwijl nummer drie Dell zijn omzet met 3,8 procent zag toenemen

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1776960). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.