Virtualisatie verhuist naar de pc

De pc is als volgende aan de beurt als het gaat om virtualisatie. Dat stelt Joseph Reger, chief technology officer van computerfabrikant Fujitsu Siemens.

Reger ziet in de nabije toekomst virtuele omgevingen ontstaan waarin alleen die data en applicaties zijn opgeslagen die werknemers werkelijk nodig hebben. Dit zal de behoefte aan hardware en het gebruik ervan ingrijpend veranderen. Het leidt bovendien tot een veiliger en flexibeler manier van werken, denkt Reger.

Over enkele jaren zullen werknemers rondlopen met een virtueel 'image' van een besturingssysteem, applicaties en gegevens die zij nodig hebben. Het image kan bijvoorbeeld worden opgeslagen op een memorystick, mobiele telefoon, pda of op internet. Dit virtuele beeld kan worden gebruikt op allerhande elektronische apparaten, waaronder slimme tv-toestellen op hotelkamers

Volgens Reger zal de rol van de pc en de laptop hierdoor in de nabije toekomst veranderen. "De opkomst van dergelijke technologie kan het einde betekenen van de pc. Let wel: kán. Het zal in elk geval de vraag naar pc's verlagen."
Nu al is het met gratis software mogelijk om bijvoorbeeld een browser in een afgeschermd virtueel gebied in de computer te laten werken. Dit maakt het mogelijk de computer te beschermen tegen allerlei internetbedreigingen

Volgens Reger zullen werkgevers op termijn een virtuele omgeving creëren op elektronica die werknemers toch al bij zich dragen. Een laptop van de zaak verandert daarmee in een virtueel image van de zaak op de privé-laptop.

Virtualisatie
Computable organiseert in samenwerking met Dell op donderdag 7 december van 10.30 tot 11.30 uur het gratis 'Webseminar Virualisatie: Kosten verlagen en IT-efficiëntie verhogen'. Registreer je hier voor deelname aan dit gratis seminar

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-28T10:58:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.