VMware integreert Thinstall in eigen portfolio

Lokale applicatievirtualisatie

Virtualisatieleverancier VMware kocht in januari van dit jaar Thinstall. Het bedrijf komt nu met het eerste product waar de technologie van Thinstall in geïntegreerd is. Met het applicatievirtualisatieproduct Thinapp 4.0 wil VMware de concurrentie aangaan met marktleider Citrix.

VMware komt met een nieuwe versie van haar applicatievirtualisatieproductie. In de vierde versie van het product Thinapp voegt VMware de technologie van Thinstall toe aan het eigen portfolio. VMware kocht Thinstall in januari.

Bij applicatievirtualisatie hebben applicaties een schil waardoor ze in een beschermde omgeving draaien. Programma's hebben zo geen last van andere applicaties die voor problemen zouden kunnen zorgen. Het probleem is echter dat programma's niet met elkaar kunnen communiceren. Als Microsoft Outlook wordt gevirtualiseerd, kan een gebruiker geen Wordbestand openen. In het Thinstall voegt VMware Application Link toe, waarbij een beheerder kan aangeven welke programma's met elkaar moeten kunnen communiceren. Citrix heeft een dergelijke functie al in de virtualisatiesoftware zitten.

Concurrentie

Gebruikers kunnen binnen een maand van Thinstall gebruikmaken. VMware concentreert zich voornamelijk op servervirtualisatie en hoopt nu, door ook het nieuwe applicatievirtualisatieproduct de concurrentie aan met Citrix, dat de grootste leverancier is op dit vlak. Natalie Lambert, analist bij Forrester, vindt VMware een concurrent van Citrix. "VMware is dé leverancier op het gebied van virtualisatie. Het bedrijf heeft genoeg expertise om ook op dit vlak een goed portfolio op de markt te brengen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

quote"Natalie Lambert, analist bij Forrester, vindt VMware een concurrent van Citrix. "VMware is de leverancier op het gebied van virtualisatie. Het bedrijf heeft genoeg expertise om ook op dit vlak een goed portfolio op de markt te brengen." /end quote

Citrix loopt hard op Vmware in met betrekking tot virtualisatie. Het product xenserver is hard op weg flink marktaandeel af te snoepen van vmware.

Volgens mijn informatie en ervaring zijn beide partijen geen marktleider. Thinstall heeft veel potentie dus goede zet van VMware. Nog niet enterprise ready ivm management maar dat zal vast snel komen. Citrix is marktleider op presentatievirtualisatie wat iets anders is dan app-virtualisatie. Citrix heeft tot vlak voordat Microsoft Softricity heeft overgenomen zelfs geroepen dat app-virtualisatie zeker niet de toekomst heeft. Een ieder kan zich vergissen maar dat geeft wel hun denkwijze aan. Ook hun huidige tool is nog niet enterprise ready en proven. Uiteraard verkopen ze wel veel licenties omdat zij dit bundelen met hun core product. Operationeel zijn er nog niet veel grote klanten. Op app-virtualisatie is Microsoft Application Virtualization (voorheen SoftGrid) veruit de marktleider met vooral echt proven technology en veel klanten in MKB en Enterprise. Vraag het de hele CDG community maar. Altiris had ook niet vergeten mogen worden. Mijn vraag is dus of er nog wel geloofwaardige artikelen worden gepost of juist foute gesponsorde?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-11T10:18:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.