VMware haalt Cisco binnen

VMware biedt in samenwerking met Cisco een virtuele softwareswitch voor datacenters. Dat netwerkapparaat is dus een applicatie die als virtuele machine kan draaien op diverse servers.

VMware haalt Cisco binnen voor zijn datacenter-ambities. De leverancier van virtualisatiesoftware wil hogerop komen in het datacenter en heeft daarvoor zijn Virtual Datacenter-besturingssysteem (VDC OS) en zijn cloud computing-initiatief vCloud onthuld. Het breidt virtualisatie ook uit naar de netwerklaag.

De netwerklaag - en de intelligentie daarin dankzij policies - is in datacenters een belangrijk element. VMware heeft dan ook Cisco aangehaald voor beter en veiliger beheer van het netwerkverkeer van en tussen virtuele machines (vm's). De Cisco Nexus 1000v is het resultaat van de samenwerking tussen de producent van virtualisatiesoftware en de leverancier van netwerkapparatuur.

Gedistribueerd

De Nexus 1000v is een softwareswitch die is verpakt als virtuele machine. Deze kan gedistribueerd op meerdere servers draaien. VMware werkt daarvoor aan een raamwerk (vNetwork Distributed Switch framework), zodat uitbreiding slechts een kwestie is van meer virtuele switches activeren.

Daarbij biedt de virtuele switch beheerders meer grip op wildgroei van vm's. Volgens VMware en Cisco zijn grote aantallen vm's hiermee beter te beheren en beveiligen. Zo zijn policies in te stellen voor de virtuele machines en zijn middelen zoals netwerkcapaciteit automatisch toe te wijzen (provisioning). De software heeft ook diagnose-tools om de activiteiten en het prestatieniveau van de vm's in de gaten te houden.

VMware neemt de virtuele switch op als optie in de aanstaande versie 4.0 van zijn Virtual Infrastructure-software. Die nieuwe versie moet komend jaar op de markt komen.

Applicatielevering

Cisco en VMware werken ook samen aan het bieden van dienstverlening op het vlak van netwerken en vm's. De twee zetten ook een certificeringsprogramma op voor hun resellers. Daarnaast koppelen ze de virtuele desktop (VDI) van VMware aan het applicatiedistributiesysteem (Application Delivery Network) van Cisco. Dergelijke nieuwe vormen van applicatielevering zijn in opkomst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-23T08:05:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.