Microsoft voegt Hyper-V toe aan Vista

Dit artikel delen:

Vista gaat uitgebreid worden met Hyper-V. Dat meldt Microsoft-ceo Steve Ballmer. Daarnaast gaan er geruchten dat Microsoft Hyper-V meer gaat integreren binnen Windows Server 2008.

Microsoft-ceo Steve Ballmer kondigde vorige week tijdens een Gartnersymposium aan dat Microsoft niet wacht met het integreren van virtualisatie in het besturingssyteem totdat Windows 7 wordt uitgebracht: "Je hoeft niet het hele besturingsysteem te herschrijven om desktopvirtualisatie toe te voegen. Het desktopoptimalisatiepakket dat we begin volgend jaar uitbrengen, gaat technologie bevatten waarmee je op de client een hypervisor of virtuele machines kunt draaien."

Integratie met Windows Server 2008

Daarnaast zijn er geruchten dat Microsoft Hyper-V meer gaat integreren binnen Windows Server 2008 SP2. Dit meldt Microsoft-watcher Mary Jo Foley. Virtualisatiepakket Hyper-V vormt al onderdeel van Windows Server 2008, maar draait nu nog bovenop het besturingssysteem. Die serveruitvoering van Windows is nu ook verkrijgbaar zonder Hyper-V, maar deze uitvoering valt niet zomaar uit te breiden met het virtualisatiepakket.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Meneer Balmer,
Kunt u mij uitleggen wat het nut is van Hyper-V (Server virtualisatie software) op Vista. Is dat om uw klanten de ellende van een Vista de-installatie te besparen?

Dan kunnen uw klanten gewoon - Via een Hyper-V Virtual Machine - een besturingsysteem en applicaties bovenop Vista installeren wat wel voldoet aan hun eisen???

Ik gebruik regelmatig vistualisatie om te testen. Windows XP op een Vista machine draaien heeft ook zo z'n voordelen. Ik draai zelfs Kubuntu binnen VMWare om mijn sites op te testen.

Waarom je hierover ook alweer moet zeuren is mij een raadsel.

Moet Microsoft dan altijd zaken aanbieden die ook handig voor jou zouden zijn, of grijp je gewoon elke kans om Vista af te zeiken hoe onlogisch je redenering ook is.

Nick, wat is voor jou het leuke om VMWare bovenop Vista te draaien in plaats van bovenop XP of Linux; behalve dan dat het kan? Is er ook specifiek toegevoegde waarde van Vista?

Ik zie XP vooral als effici?nter bij het gebruik van de hardware, stabieler, beter voorzien van drivers, algemeen meer compatibel, ergonomisch beter en beter te beheren dan Vista.

Ook binnen Microsoft is er erg veel kritiek op de uiteindelijke vorm van Vista. Daarom zijn ze erg blij met het op de markt komen van Server 2008, na de problemen met Office 2007 en Vista. Daarom hebben ze het beleid t.a.v. XP ook al vele malen bijgesteld en dat doen ze niet zomaar.

Als je Googled naar "Ronald Vermeij",
kom je nogal veel aparte zaken tegen;
o.a. de gigantische hoeveelheid blogs
en komentaar op enkele tienduizenden pagina's
en zijn website op: http://www.ronaldvermeij.nl/
Ga er eens naar toe, lees eens wat door en vorm zelf een mening.

PS:
Ronald: Ga zo door, jij komt er vast en zeker nog wel!

Ik denk eerlijk gezegd niet dat Microsoft Hyper-V gaat toevoegen aan Vista. Ballmer heeft dat ook niet gezegd. Wat hij wel zei is dat 'een' hypervisor toegevoegd zal worden als onderdeel van het Desktop Optimization Pack die in januari 2009 uitgebracht wordt. Dit was al bekend en is een onderdeel van Microsoft's Virtual Desktop Infrastructure oplossingen.

Bert Bouwhuis

@Zo Maar Iemand: Thanks for the aanmoediging :-P

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-21T11:36:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.