VMware tempert verwachtingen

Dit artikel delen:
Dollars

VMware boert goed, maar is behoedzaam.

VMware heeft in het derde kwartaal dit jaar betere financiële resultaten geboekt dan Wall Street-analisten hadden verwacht. Toch tempert het bedrijf de verwachtingen voor de omzetgroei in 2008.

De financiële resultaten van VMware voor het derde kwartaal dit jaar zijn beter dan wat analisten op Wall Street hadden verwacht. Zowel omzet als winst kwamen hoger uit. Eerstgenoemde bedroeg 472 miljoen dollar terwijl analisten 463 miljoen hadden voorspeld. Het tweede was 83 miljoen dollar terwijl financiële experts op 79 miljoen hadden gerekend.

De behaalde omzet en winst zijn ook hoger dan in het voorgaande kwartaal. VMware heeft tot op heden dit jaar al meer omzet (1,4 miljard dollar) behaald dan in het hele afgelopen jaar. Toch is financieel directeur Mark Peek voorzichtig over de vooruitzichten. Hij blijft bij de eerder afgegeven richtlijn van 42 tot 45 procent omzetgroei voor 2008, maar voegt daar nu aan toe dat de groei aan de onderkant van dat bereik zal uitkomen.

Laag ingezet

Dat VMware nu de verwachtingen overtreft, is mede te danken aan behoudende mededelingen eerder dit jaar. De leverancier van virtualisatiesoftware zei in juli dit jaar dat het de verwachtingen voor dit jaar wat naar beneden bijstelt. Dit was vanwege de tegenvallende economie, die nu ook nog eens hardere klappen krijgt door de kredietcrisis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-24T14:33:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.