Hyper-V krijgt verbeteringen Windows Azure

Dit artikel delen:

Microsoft wil sommige verbeteringen uit de nieuwe hypervisor voor Windows Azure overbrengen naar zijn huidige virtualisatiesoftware Hyper-V. Die cloud-uitvoering van Windows Server krijgt namelijk een geheel nieuwe hypervisor.

De huidige virtualisatiesoftware Hyper-V van Microsoft krijgt op termijn enkele verbeteringen die afkomstig zijn van de compleet nieuwe hypervisor in Windows Azure. Die cloud-uitvoering van Windows Server is volgens Microsoft van begin af aan ontworpen en ontwikkeld om zo slank en snel mogelijk te zijn. Dit geldt ook voor de nieuwe hypervisor die in plaats van Hyper-V dienst doet in Azure.

Vice-president en ontwikkelaar Amitabh Srivastava van Microsoft, verantwoordelijk voor Windows Azure, zegt dat sommige functies van de nieuwe hypervisor later kunnen opduiken in Hyper-V. Hij geeft echter nog geen details over welke eigenschappen dat zijn en voor wanneer dat is gepland. Ook is niet bekend of dat dan een update voor Hyper-V zal zijn of een nieuwe, betaalde versie van de virtualisatiesoftware.

Modulair

Microsofts aanstaande cloud-besturingssysteem is niet alleen slank, maar ook modulair opgebouwd. Dat geldt niet alleen voor Microsoft die zijn besturingssystemen al geruime tijd in verschillende uitvoeringen met meer of minder functionaliteit aanbiedt. De modulaire opbouw van Azure geldt ook voor daadwerkelijk gebruik. Hierdoor moet de hypervisor zich wel 'bewust' zijn van verschillen in functionaliteit van de verschillende Azure-servers in een cloud, om daar dan gebruik van te maken.

Topontwikkelaar Srivastava legt uit dat de kern wordt gevormd door de Azure Platform Services. Dat is waar ontwikkelaars en ook eindgebruikers mee te maken hebben. Programmeurs kunnen dan kiezen welke delen van een tweede Azure-laag zij gebruiken voor hun applicaties. Die aanvullende laag bevat dan bijvoorbeeld databases en BI-tools (business intelligence). Deze aanvullingen zijn afkomstig van Microsoft, maar kunnen ook aangeboden worden door andere softwareleveranciers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wordt nu ineens aan alles de naam 'cloud' gehangen?

Hyper-V is geen 'cloud'-uitvoering van Windows Server. Het is een virtualisatieplatform. Er kan bijvoorbeeld ook een Linux server in draaien.

Tja al die populaire namen.

Wordt er soms moe van, echter klopt de term cloud wel. Met cloud bedoelt hij niet hyper-v maar azure.

http://www.microsoft.com/azure/windowsazure.mspx

Bericht is inmiddels aangepast, vandaar dat mijn post nu een beetje wazig overkomt.

Ik heb mijn bedenkingen bij al dat ge-saas en ge-cloud. Veel bedrijven lijken zich te storten op al die nieuwigheden zonder daarbij na te denken of het nu echt zoveel voordelen biedt. Ik wacht liever tot een techniek al wat volwassener is en een toekomst heeft.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-10T08:30:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.