Hyper-V 2.0 krijgt ‘VMotion'

Dit artikel delen:

De toekomstige tweede versie van Microsofts hypervisor Hyper-V krijgt de mogelijkheid virtuele machines al draaiende te migreren. Hyper-V 2.0 moet daarmee de technologische achterstand op de software van VMware inlopen.

Microsoft werkt er hard aan om zijn virtualisatiesoftware te voorzien van geavanceerde functies. Dit omvat ook de mogelijkheid om virtuele machines (vm's) te verplaatsen naar andere een fysieke server terwijl ze doordraaien. De applicaties binnen de vm's hebben hier dus geen weet van en blijven gewoon functioneren.

Concurrent VMware biedt een dergelijke functie al tijden onder de naam VMotion. Aanvankelijk was daarvoor wel zware hardware waaronder een Gigabit SAN vereist, maar latere versies hebben de lat lager gelegd. VMware bouwt nu door aan deze techniek.

Virtueel beheer

VMotion is door Microsoft al omarmd met zijn beheersoftware System Center 2008. Het onderdeel Virtual Machine Manager daarvan kan de software van VMware ook beheren, inclusief het gebruik van diens live-migratietool. Daarvoor is nu nog wel de beheersoftware Virtual Center van VMware nodig. Het is maar de vraag of gelijktijdig gebruik van twee beheerpakketten voor vm's wel wenselijk is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

[quote]Het is maar de vraag of gelijktijdig gebruik van twee beheerpakketten voor vm's wel wenselijk is.[/quote]

Dan gebruik je toch alleen SC Virtual Machine Manager (SCVMM)? VMware's beheersoplossing is (licentie)technisch nodig, daar kom je gewoon niet onderuit en is ook geen eis van Microsoft maar van VMWare.

Als je gebruik maakt van ESX en Hyper-V, dan is het nu mogelijk om gebruik te maken van maar ??n beheerstool, namelijk SCVMM. Dat kan de tool van VMWare weer niet.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-12T09:53:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.