Microsoft integreert Hyper-V 2.0 in Windows

Dit artikel delen:

Microsoft maakt virtualisatielaag Hyper-V 2.0 onderdeel van zijn serverbesturingssysteem. De nieuwe virtualisatiesoftware verschijnt echter pas ná de eerstkomende R2-updare voor Windows Server 2008.

Virtualisatie zet druk op de traditionele rol van besturingssystemen. Microsoft reageert met een al eerder bewezen methode; het integreert de bedreiging in zijn platform. De aankomende tweede versie van Microsofts hypervisor Hyper-V wordt geïntegreerd in Windows Server 2008.

Verschijnt later

Dat gebeurt op Release 2 van dat besturingssysteem, maar niet gelijk mét die update. Hyper-V 2.0 komt namelijk enige tijd ná R2, wat gepland staat voor eind 2009 of begin 2010. De hypervisor komt erna beschikbaar, waarschijnlijk als systeemupdate via Windows Update. De huidige versie is nog een aparte download die je handmatig moet installeren.

Microsoft laat nu alvast wat details los over zowel zijn nieuwe virtualisatiesoftware als zijn nieuwe serverbesturingssysteem. Op ontwikkelaarsbijeenkomst PDC (professional developers conference) en op hardwareconferentie WinHEC zijn presentaties over en demonstraties van de software gegeven.

64-bit

Windows Server 2008 R2 kan draaien op maximaal tweehonderdzesenvijftig logische processors. Die chips moeten wel 64-bit zijn; Microsoft laat de ondersteuning voor 32-bit processors varen. Volgens technical product manager Oliver Rist is dat hoog tijd. "32-bit is voorbij. Klanten hebben al twee jaar niet meer een nieuwe 32-bit serverprocessor kunnen kopen."

64-bit maakt het mogelijk om een veel groter geheugenbereik te gebruiken. Dit is van belang voor zware toepassingen, zoals grote databases, maar ook voor grootschalig gebruik van virtualisatie. Elke virtuele machine heeft namelijk z'n eigen geheugenruimte nodig en serieuze consolidatie van fysieke servers kan nogal een zware belasting zijn voor de nieuwe server waarop de virtuele machines (vm's) dan draaien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik lees een "dan zal MS haar virtualisatie product integreren in Server 2008 R2" terwijl dit nu ook al het geval is?

Moet het niet zijn "Ook de aankomende tweede versie van Microsofts hypervisor Hyper-V wordt geintegreerd in Windows Server 2008."

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-17T17:16:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.