Citrix zet Windows-toepassingen op iPhone

Dit artikel delen:

Binnenkort kunnen Citrix-gebruikers Windows-applicaties benaderen vanaf hun iPhone. Onder de codenaam Braeburn bouwt virtualisatieleverancier Citrix momenteel aan zo'n oplossing. Veel Windows-toepassingen zijn nu nog niet toegankelijk op de populaire smartphone van Apple, waardoor het zakelijk gebruik achterblijft.

Met hulp van virtualisatiesoftware van Citrix is het binnenkort mogelijk vrijwel alle Windows-toepassingen te draaien op de iPhone. De leverancier werkt daarvoor aan een client-programma. "Ons doel is een naadloze overgang van de persoonlijke naar de zakelijke omgeving in een en dezelfde telefoon", schrijft Gus Pinto. Hij is als architect bij Citrix verantwoordelijk voor het nieuwe product. "Miljoenen bedrijfstoepassingen draaien nu al binnen Citrix XenApp en binnenkort kun je ze met je iPhone benaderen."

Native

Project Braeburn, zoals de virtualisatieleverancier de toepassing voorlopig noemt, wordt gebouwd als ‘native' iPhone-applicatie. Citrix werkt daarvoor nauw samen met Apple, de fabrikant van de hippe smartphone. Het is de bedoeling dat de software beschikbaar komt in de AppStore, waar alle applicaties voor de iPhone te koop zijn. Pinto verwacht dat Braeburn in de eerste helft van 2009 zijn opwachting maakt.

De leverancier is ondertussen druk aan het testen met de nieuwe software voor de iPhone en verzoekt zijn gebruikers met goede voorbeelden te komen van applicaties die niet ‘native' op de smartphone kunnen draaien. "Als XenApp die toepassingen host en op de iPhone aflevert, zou dat een mooi voorbeeld zijn van de kracht van Citrix en de iPhone", schrijft vice president Chris Fleck van de ontwikkelafdeling van de virtualisatiereus.

Subtiel

Braeburn is een appelsoort. De projectnaam is dus een subtiele verwijzing naar de naam van de fabrikant: Apple.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-07T14:03:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.