Symantec beschermt surfers via virtualisatie

Dit artikel delen:

Het onderzoekslab van Symantec werkt aan een virtuele browseromgeving die zich aanpast aan het surfgedrag van de gebruikers. Symantecs idee is niet nieuw. Zo kocht Google in 2007 het Californische bedrijf Green Border, dat virtualisatie gebruikte om veilige zones te creëren voor internetgebruikers.

Beveiligingsleverancier Symantec wil virtualisatie inzetten om websurfers te beschermen. Het onderzoekslab van het bedrijf werkt aan een virtuele browseromgeving die zich aanpast aan het surfgedrag. ‘Vibes' kan drie verschillende virtuele machinesessies starten. Er is er één voor ‘normaal' surfgedrag.

Wanneer Vibes merkt dat de gebruiker een SSL-sessie start (Secure Sockets Layer, een encryptie- en authenticatieprotocol voor onder andere internetbankieren), schakelt de virtuele omgeving om naar een extra beveiligde ‘trusted' modus. Wanneer de gebruiker applicaties downloadt en start vanaf het web, plaatst Vibes deze applicatie in een afgesloten omgeving, zodat eventuele beveiligingsproblemen binnen de perken blijven.

Idee is niet nieuw

Symantecs idee is overigens niet nieuw. Zo kocht Google in 2007 het Californische bedrijf Green Border, dat virtualisatie gebruikte om veilige zones te creëren voor internetgebruikers.

Vibes bevindt zich nog in de ontwikkelfase. Het is onbekend of de software ooit als standalone product op de markt zal komen. Volgens de beveiligingsleverancier zal de techniek echter zeker opduiken binnen toekomstige productlijnen.

Het huidige prototype draait op VMWare onder Linux. Volgens Symantec is het echter weinig werk om Vibes over te zetten naar andere virtualisatieplatformen en besturingssystemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

LiveCd + Operating System Light + browser + usb stickie
Stukken goedkoper en velen malen safer dan iedere (toekomstige) virtualisatie-oplossing.

Keep It Stupid Simple :-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-15T10:55:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.