Citrix investeert in virtualisatieconcurrent

Citrix, leverancier van virtualisatieproducten, investeert samen met twee investeringsmaatschappijen in concurrent Virtual Computer. Dat is minder vreemd dan het lijkt, vertelt een manager van Citrix. Door de samenwerking kan zijn bedrijf een beheertoepassing voor desktopvirtualisatie toevoegen aan zijn producten.

Leverancier van virtualisatiesoftware Citrix investeert in branchegenoot Virtual Computer. Dat doet het bedrijf samen met twee Amerikaanse investeringsmaatschappijen. Met de investering is een bedrag gemoeid van vijftien miljoen dollar.

Dat Citrix investeert in een branchegenoot is minder vreemd dan het lijkt, vertelt Andreas van Wingerden. Hij is manager system engineering bij het virtualisatiebedrijf. "Wij hebben een end-to-end strategie en willen onze Xen hypervisor verder verspreiden in de desktopmarkt. De samenwerking met Virtual Computer stelt ons in staat om een managementlaag toe te voegen aan onze producten."

Volgens Van Wingerden heeft Citrix op dit moment zelf nog geen goede toepassing voor het beheer van virtuele desktops. "We zijn geen totaalproject." Met zo'n softwaretoepassing kunnen rechten van gebruikers en de mate van beveiliging van virtuele sessies worden vastgelegd.

Partner

We zien Virtual Computer als partner, vertelt de Citrix-manager. "Zoals we ook samenwerken met Microsoft, HP en integrators als Logica en PQR." Zelf is Van Wingerden niet in detail op de hoogte van het productportfolio van Virtual Computer, "maar ik ben ze hier nog niet tegengekomen. Op corporate niveau is er natuurlijk wel naar gekeken. Er zal best wat overlap zijn in onze productfeatures en die van hen, maar het gaat om de totaaloplossing."

Volgens Van Wingerden is het niet ongebruikelijk dat eindgebruikers de virtualisatieproducten van Citrix combineren met bijvoorbeeld de hypervisor van Microsoft (Hyper-V). "Natuurlijk hopen we wel dat klanten bij een virtual terminal server via XenApp ook gebruikmaken van de Xen Hypervisor, maar dat hoeft niet. Het kan zijn dat de medewerkers al zijn getraind voor een ander merk hypervisor, of dat ze zo'n andere al eerder hebben aangeschaft."

Virtual Computer is een relatief nieuwe speler op de virtualisatiemarkt. Het bedrijf werd in november 2007 opgericht. Het belangrijkste product is NxTop, een client virtualisatie- en managementtoepassing ineen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-29T11:42:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.